Stiri de ultima ora

Proiectul secolului: Rusia şi China s-au aliat pentru construirea unei staţii pe Lună

Proiectul secolului: Rusia şi China s-au aliat pentru construirea unei staţii pe Lună
Economic
Rusia şi China s-au aliat pentru a realiza împreună o staţie spaţială pe Lună. Anunţul a fost făcut chiar în anul în care Rusia celebrează 60 de ani de la primul zbor în spaţiu.

Două dintre marile forţe ale lumii au bătut palma pentru un proiect spaţial comun. Rusia şi China vor încerca să cucerească împreună spaţiul.

Roscomos, agenţia spaţială rusă, a anunţat semnarea unui pact cu agenţia CNSA din China. Împreună, acestea vor dezvolta o staţie pe suprafaţa Lunii.

Pactul nu este valabil însă doar pentru cele două ţări, pentru că şi alte state se pot alătura, a mai anunţat agenţia spaţială din China. Acesta este cea mai importantă colaborare pentru ţara asiatică în tentativa de a cuceri spaţiul.

Rusia vrea la rândul ei să revină în prim-plan, la 60 de ani de când l-a trimis pe Yuri Gagarin în spaţiu. În ultimii ani, însă, a rămas în umbra NASA.

Pentru consolidarea alianţei, Dmitry Rogozin, şeful Roscosmos, l-a invitat pe omologul Zhang Kejian la aselenizarea care va avea loc pe 1 octombrie, prima pentru Rusia din 1976 încoace.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus