Stiri de ultima ora

Proiectul metroului din Cluj, prezentat în ședința de Guvern

Proiectul metroului din Cluj, prezentat în ședința de Guvern
Economic
Proiectul metroului din Cluj a fost prezentat în ședința de Guvern de luni, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Proiectul este estimat la un miliard de euro.

Clujenii ar putea avea metrou până în 2040

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat că a prezentat în ședința de Guvern de luni seara proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Tren Metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida - Etapa I a Sistemului De Transport Metropolitan Rapid Cluj Magistrala I de Metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea - Componenta 1, Magistrala I de Metrou”.

Conform acestuia, valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 1 miliard de euro, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, bugetele locale ale celor primăriilor din Cluj-Napoca și Florești precum și din alte surse legal constituite.

Din punct de vedere tehnic, proiectul noii linii are o lungime de 14,4 km și 14 stații de metrou care vor deservi Cluj-Napoca și localitatea Florești.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus