Stiri de ultima ora

Programul Şcoală după Şcoală finanţat cu aproape 1 milion de lei

Programul  Şcoală după Şcoală  finanţat cu aproape 1 milion de lei
Economic
Fundaţia Vodafone România va susţine, pentru al treilea an consecutiv, cele 12 centre sociale de tip "Şcoală după şcoală" din programul strategic "Investiţie în Mediul rural", bugetul alocat pentru anul şcolar 2019-2020 fiind de 920.000 de lei, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Programul urmăreşte dezvoltarea comunităţilor din mediul rural prin acordarea de sprijin specific elevilor şi familiilor acestora, cadrelor didactice şi ONG-urilor locale. Pentru implementarea activităţilor, Fundaţia Vodafone România a continuat parteneriatele sale strategice cu Fundaţia Regală Margareta a României şi Fundaţia World Vision România, două ONG-uri cu experienţă deosebită în susţinerea copiilor şi a familiilor defavorizate din mediul rural.

Eficienţa de până acum a programului s-a remarcat prin rezultatele şcolare îmbunătăţite ale celor 456 de elevi care sunt înscrişi la centre: 99% dintre ei au mers la orele de curs cu temele scrise la disciplinele de baza, 99% citesc mai bine comparativ cu anul trecut, 90% au o implicare pozitivă la clasă, iar 96% dintre ei au avut o prezenţă mai bună la cursuri, conform sursei citate.

În afară de susţinerea centrelor, anul trecut, programul "Investiţie în Mediul Rural" s-a concentrat pe furnizarea unor servicii integrate adresate membrilor comunităţilor în care se află cele 12 centre din judeţele Alba, Bistriţa Năsăud, Cluj, Constaţa, Dolj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Teleorman şi Vâlcea.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 30 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus