Stiri de ultima ora

Producătorul de medicamente Terapia sprijină dezvoltarea unei a doua clase de învăţământ dual Ana Aslan, în Cluj

Producătorul de medicamente Terapia sprijină dezvoltarea unei a doua clase de învăţământ dual Ana Aslan, în Cluj
Economic
Prin punerea la dispoziţie a resurselor informaţionale şi a echipamentelor necesare, elevii vor avea şansa de a opera echipamente de zeci de milioane de euro până la sfârşitul ciclului de învăţământ, făcând permanent pregătire practică în cadrul laboratoarelor de specialitate şi a secţiilor de producţie, astfel putând fi încadraţi în muncă încă din perioada de învăţământ, în condiţiile legii.

Pentru toată perioada de pregătire teoretică şi practică, fiecare elev primeşte din partea companiei o bursă de 400 de lei, care se adaugă la cea 200 de lei acordată de către stat.

Totodată, Terapia a donat 50.000 de lei Colegiului Tehnic "Ana Aslan", bani care vor fi utilizaţi pentru achiziţia de echipamente IT pentru elevii celor două clase, sprijinind astfel continuarea activităţilor de învăţământ online, în cazul în care va fi necesar din cauza contextului pandemic COVID-19.

De asemenea, pentru momentul redeschiderii colegiului, după finalizarea lucrărilor de renovare, compania farmaceutică a pregătit încă 100.000 de lei pentru dotarea unui laborator tehnologic menit să ajute elevii în calificarea profesională de operator în industria de medicamente.

"Sprijinirea celor 56 de tineri nu numai că ne ajută să pregătim o nouă generaţie de angajaţi pentru o industrie înalt tehnologizată, dar totodată ne îndeplineşte astfel şi datoria de a ţine în ţară tinerii care acum sunt pe băncile şcolii, oferindu-le o carieră şi o viaţă mai bună în România", a menţionat Dragoş Damian, CEO Terapia.

La începutul anului 2019, din dorinţa de a susţine formarea competenţelor necesare pentru dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, Terapia a încheiat un parteneriat cu reprezentanţii Colegiului Tehnic "Ana Aslan" vizând dezvoltarea învăţământului profesional dual din Cluj.

Terapia - o companie Sun Pharma, este cel mai mare producător de medicamente din România. Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizaţie bazată pe cercetare şi dezvoltare care reuneşte 42 de situri de producţie, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice şi OTC ce sunt distribuite în peste 100 de ţări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajaţi la nivel global.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus