Stiri de ultima ora

Producătorul de medicamente Biofarm a realizat un profit de 29,81 milioane de lei în prima jumătate a anului

Producătorul de medicamente Biofarm a realizat un profit de 29,81 milioane de lei în prima jumătate a anului
Economic
Producătorul de medicamente şi suplimente alimentare Biofarm a realizat un profit net de 29,81 milioane lei în primul semestru, în creştere cu aproape 6% faţă de primul semestru din 2019, când rezultatul net s-a ridicat la 28,23 milioane lei, potrivit rezultatelor raportate Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform news.ro.

De asemenea, compania a realizat în primele şase luni venituri din vânzări de 106,06 milioane lei, mai mari cu 9% faţă de perioada similară din 2019, când acestea au fost de 97,29 milioane lei.

În primul semestru al anului, ponderea vânzărilor la export a reprezentat aproximativ 1,50% din vânzările totale nete ale Biofarm. Produsele companiei au fost exportate în cinci ţări: Irak, Malta, Republica Moldova, Rusia şi Ungaria.

Biofarm are peste 150 de produse înportofoliu şi acoperă peste 60 de arii terapeutice. Pe 9 dintre acestea, Biofarm este lider de piaţă.

Biofarm activează cu precădere pe piaţa de OTC (medicamente eliberate fără prescripţie medicală) şi suplimente alimentare unde cota de piaţă este învaloare de 6%, iar în unităţi Biofarm ocupă locul 2 cu o cotă de piaţă de 8%.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus