Stiri de ultima ora

Prima linie de metrou din Pakistan, deschisă după 5 ani de construcţii

Prima linie de metrou din Pakistan, deschisă după 5 ani de construcţii
Economic
Prima linie de metrou din Pakistan a început să funcţioneze, în oraşul Lahore, informează BBC, citaţi de Digi24.

Linia Portocalie are 27 de kilometri lungime şi 26 de staţii. Ea va reduce drastic timpul de călătorie în oraşul aglomerat. Călătorii vor putea traversa oraşul cu metroul în 45 de minute, faţă de cele două ore şi jumătate necesare traversării cu autobuzul.

Oficialii estimează că 250.000 de locuitori vor folosi zilnic metroul.

Proiectul a costat 1,8 miliarde de dolari, iar ceremonia de inaugurare a avut loc duminică, în prezenţa autorităţilor din statul Punjab, dar şi a consulului chinez Long Dingbin.

Metroul din Lahore a fost construit cu sprijinul Chinei, după ani de întârzieri şi controverse politice. China a investit zeci de miliarde de dolari în Pakistan, încercând să lege economiile din Asia, Africa şi Europa prin intermendiul unor proiecte mari de infrastructură.

Vorbind la inaugurare, consulul chinez Long Dingbin a numit metroul un element definitoriu în prietenia dintre Pakistan şi China. Totodată, agenţia chineză Xinhua a scris că Linia Portocalie reprezintă "un nou nivel în sectorul de transport public din ţara asiatică".

Proiectul "Liniei Portocalii" a luat naştere în 2014, odată cu semnarea unui memorandum de între Pakistan şi China. Finanţarea a fost asigurată de China printr-un împrumut, iar lucrările au început în octombrie 2015.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus