Stiri de ultima ora

Prima companie din IT care lanseaza obligatiuni pe AeRO

Prima companie din IT care lanseaza obligatiuni pe AeRO
Economic
Obligațiunile emise de compania Bittnet (BNET19) au debutat pe piața AeRO în data de 28 septembrie 2016. Aceasta este a cincea emisiune de obligațiuni corporative listate pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare al Bursei de Valori București.

Compania a atras în luna iulie 4,18 milioane de lei prin vânzarea de obligațiuni cu maturitate de trei ani și o dobândă fixă de 9% pe an, plătibilă trimestrial.

“Marcăm astăzi o noutate: listarea primei emisiuni de obligațiuni emise de o companie de IT românească. Emisiunea curentă de obligațiuni, cu o scadență de trei ani, reprezintă o potrivire ideală între durata disponibilității capitalului și durata unui ciclu de dezvoltare în cadrul businessului nostru. Vom continua să facem toate eforturile pentru a atinge obiectivele ambițioase de dezvoltare, continuând creșterea care ne-a inclus în ultimii doi ani în topurile Deloitte Fast 50 inTech în EMEA”, a spus Cristian Logofătu, Director Financiar al Bittnet.

Compania Bittnet a fost înființată în anul 2007, de frații Mihai și Cristian Logofătu, care au pus bazele unei mici echipe de tehnicieni entuziaști.

În anul 2011, Razvan Căpățînă, investitor privat, intră în acționariatul companiei, iar în martie 2015, aceasta a atras o nouă rundă de capital suplimentar de 150.000 de euro prin vânzarea unei părți din acțiuni către fondul polonez de investiții Carpathia Capital.

Principalul domeniu de activitate al companiei îl constituie desfășurarea de training-uri IT și furnizarea de soluții end-to-end de infrastructura IT, cu tehnologii aparținând liderilor de piață cum sunt Cisco, Amazon, Microsoft, Dell, VMware, HP, etc.

În cadrul ofertei de vânzare (plasament privat) au fost vândute un numar de 4.186 de obligațiuni, la prețul nominal de 1.000 de lei, acestea fiind achiziționate de un număr de 40 de investitori (4 persoane juridice și 36 de investitori persoane fizice).
dailybusiness.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus