Stiri de ultima ora

Prima bombă aruncată de PSD în curtea lui Iohannis: Ratarea țintei de deficit bugetar cu alt guvern

Prima  bombă  aruncată de PSD în curtea lui Iohannis: Ratarea țintei de deficit bugetar cu alt guvern
Economic
Ministrul interimar al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, că bugetul României s-ar încadra în ținta de deficit de 3% dacă PSD continua guvernarea. Oficialul din Guvern a spus că acest lucru nu va mai fi posibil "cu alții" în Executiv.

Întrebat dacă România are șanse să respecte ținta de deficit bugetar de 3%, Eugen Teodorovici a afirmat: "Existau șansele cu noi, acum nu. O să-l vedeți (deficitul-n.red.) prezentat. L-ați avut cel pe luna septembrie. O să prezinte situația pe octombrie cei care o să vină. Cu noi (se încadrează sub 3%-n.red.), da. Cu alții, sigur nu. Aveți până la final de an cel puțin două luni și jumătate de funcționare în care orice guvern, dacă este cât de cât cu minime cunoștințe economice, poate să facă foarte multe. Dacă spun că sunt mai buni, să vină să demonstreze acest lucru. Românii vor putea să compare și vor simți pe pielea lor, din păcate, această schimbare. Poate suntem și noi vinovați pentru acest lucru. Vor putea să compare ceea ce unii au făcut și alții au promis marea cu sarea".

Ministrul interimar al Finanțelor a declarat, după evenimentul de lansare a programului de candidat al Vioricăi Dăncilă la prezidențiale, că luni se vor deconta facturile pentru PNDL.

"Sigur, luni. Se decontează facturile (pentru PNDL-n.red.) intrate în Ministerul Dezvoltării într-o ordină cronologică, dacă toate elementele pe care contractul le prevede sunt respectate. La PSD nu există o aplicare bazată pe alte elemente", a declarat Eugen Teodorovici.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Guvernul are un plan de măsuri, astfel încât până la finalul anului să se încadreze în deficitul bugetar. Referitor la rectificarea bugetară și la banii acordați primarilor, premierul a susținut că formula este aplicată și că sunt cheltuieli de funcționare pentru primăriile care nu mai au bani pentru funcționare.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus