Stiri de ultima ora

Primăria Oraviţa nu a achitat plăţile scadente în octombrie, pentru obligaţiunile emise în 2008

Primăria Oraviţa nu a achitat plăţile scadente în octombrie, pentru obligaţiunile emise în 2008
Economic
Primăria oraşului Oraviţa nu poate să plătească suma de 270.000 lei, echivalentul dobânzii aferente cuponului al XXV-lea şi plata celei de-a XXI-a rate de principal, pentru obligaţiunile emise în 2008, suma fiind deja scadentă la data de 15 octombrie, se arată într-un raport al emitentului remis la finele săptămânii trecute către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Motivul ţine de prelungirea stării de alertă pe teritoriul ţării noastre, coroborat cu imposibilitatea încasării impozitelor şi taxelor locale, se arată în documentul semnat de primarul oraşului, în care se apreciază că suma menţionată va fi achitată eşalonat, într-o perioadă de şase luni, începând cu data de 1 noiembrie a acestui an.

La data de 20 octombrie, primăria plătise suma de 40.000 de lei aferentă celei de-a XX-a rate de principal, iar suma restantă aferentă cuponului al XXIV-lea, de 242.600 lei, se va achita până la data de 31 decembrie 2020, se arată în raport.

Pentru cel de-al XXVI-lea cupon (15 octombrie 2020 - 14 aprilie 2021), rata dobânzii calculate este de 3,24% pe an. Data de referinţă este 12 aprilie 2021, iar data plăţii 15 aprilie. Valoarea dobânzii celui de-al XXVI-lea cupon este de 0,81 lei/obligaţiune. Totodată, atunci se va plăti şi rata a XXII-a de principal, respectiv 3,5 lei/obligaţiune, reiese din notificare.

Nu este pentru prima dată în acest an când primăria Oraviţa ratează achitarea la scadenţă a plăţilor aferente obligaţiunilor, la data de 15 aprilie emitentul nereuşind să plăteacă dobânda aferentă cuponului XXIV şi plata celei de-a XX-a rate din principal, în sumă de 282.600 de lei.

Obligaţiunile emise în urmă cu doisprezece ani de Primăria Oraviţa au o valoare de şase milioane de lei, şi o dobândă variabilă calculată după formula [(ROBID6M+ROBOR6M)/2] + 1.3%.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus