Stiri de ultima ora

Premierul Victor Ponta a participat la Bucharest Forum 2014, cel mai important eveniment economic al toamnei

Premierul Victor Ponta a participat la Bucharest Forum 2014, cel mai important eveniment economic al toamnei
Economic
Premierul Victor Ponta a participat, joi, la deschiderea celei de a treia ediție a conferinței economice și strategice regionale prin care România își poate pune în valoare potențialul strategic și economic în calitate de Poartă între Est și Vest, Bucharest Formul 2014, relatează România TV .

Pe agenda conferinței s-au aflat marile proiecte de energie din regiune, rutele de infrastructură, securitatea energetică în contextul crizei din Ucraina, precum și relațiile politico-economice din țările traversate de Noul Drum al Mătăsii.

Pe acest ultim subiect, premierul a declarat că "România trebuie să fie un promotor al viziunii de dezvoltare economică și socială a noului «drum al mătăsii»", iar țara noastră "poate fi o nouă poartă de intrare în Europa și trebuie să privească spre partenerii tradiționali din Vestul Europei și SUA, dar și spre potențialii parteneri din Orient".

De asemenea, Ponta a anunțat că vizita la Kiev îi va permite să discute cu omologii săi din Ucraina și Moldova despre proiectul de succes al României, țara noastră fiind un exemplu privind dezvoltarea economică, drumul democratic către valori europene și transatlantice, importanța solidarității și a sprijinului pe care ni-l acordăm.

Alături de primul ministru, pe lista invitaților s-au mai aflat reprezentanți ai Guvernului, invitatul de onoare Richard Quest, jurnalist CNN International, dar și Mircea Geoană (președintele Aspen România), George Friedman (preşedintele Stratfor), Evelyn Farkas (Deputy Assistant Secretary of Defense, Pentagon), Karen Donfried (preşedintele German Marshall Fund of the US), Thierry de Montbrial (preşedintele Institutului Francez de Relaţii Internaţionale), Elisabetta Capannelli (directorul de Țară al Băncii Mondiale pentru România și Ungaria), Gary Litman (vicepreședinte US Chamber of Commerce) și Sorin Ducaru (asistent al Secretarului general NATO).

Acestora li s-au alăturat importanți reprezentanți ai mediului de afaceri – companii precum BC), Transgaz, Telekom, Transelectric), Romga), Mitsubishi, etc.

Bucharest Forum 2014 are loc în perioada 2-4 octombrie, fiind organizat de Institutul Aspen România, German Marshall Fund of the US, Guvernul României şi Banca Naţională a României și este considerat cea mai importantă conferință economică din regiune.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus