Stiri de ultima ora

Premierul grec: IGB poate fi extins în Serbia si România

Premierul grec: IGB poate fi extins în Serbia si România
Economic
Interconectarea Grecia-Bulgaria (IGB), care prevede transportul gazului din Azerbaidjan către Bulgaria, poate fi extinsă și în Serbia și România, a declarat premierul grec Alexis Tsipras, informeaza Trend.

El a făcut remarcile în timpul ceremoniei de lansare IGB care a avut loc pe 22 mai în  Kirkovo bulgaria.

"Această conductă ar putea fi extinsă către Serbia prin conducta IBS (Interconnector Serbia - Bulgaria), precum și prin România prin interconectarea Bulgaria-România (IBR), care va ajuta aceste țări să-și diversifice rutele energetice, precum și sursele de aprovizionare a acestora", a spus prim-ministrul.

Tsipras a subliniat că securitatea energetică și diversificarea surselor de energie rămân o prioritate foarte importantă pentru regiunea Mediteranei de Est și pentru întreaga Europă.

Conducta Trans-Adriatică (TAP), IGB, Coridorul vertical, conducta EastMed sunt proiecte care întăresc rolul economic și geopolitic al Greciei, Bulgariei și regiunii mai largi.

IGB este o conductă de gaze, care va permite Bulgariei să primească gazul din Azerbaidjan, în special gazul produs din campul de Shah Deniz 2.

IGB este de așteptat să fie conectat la TAP prin care gazul din domeniul Shah Deniz va fi livrat pe piețele europene.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus