Stiri de ultima ora

Poliția Animalelor, înființată oficial. Dacă animalele sunt abuzate, poliția poate intra pe orice proprietate!

Poliția Animalelor, înființată oficial. Dacă animalele sunt abuzate, poliția poate intra pe orice proprietate!
Economic
Poliția Animalelor, înființată oficial! Actul normativ care instituie noua structură la nivelul statului a apărut în Monitorul Oficial în formă de Ordonanța de Urgență a Guvernului OUG 175/2020 pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice.

488 de angajați și 88 de medici veterinari

Poliția animalelor va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari și va fi dotată la cel mai înalt nivel, pentru a putea interveni de urgenţă în salvarea animalelor, a menționat Marcel Vela.

”(…) Poliţia Animalelor va fi operaţională, va avea 488 de angajaţi plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate judeţele şi vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile, este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor, ea vă fi operaţională. Am prevăzut în proiectul de investiţii şi autoutilitare pentru Poliţia Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela.

Totodată, acesta a precizat că a discutat şi cu ataşaţi de afaceri interne care sunt detaşaţi la reprezentanţele noastre diplomatice din alte state, pentru a analiza tot ceea ce există la această oră în alte legislaţii, astfel încât să se poată implementa, promova şi adopta un proiect de lege extrem de important.

CITEȘTE ȘI:

În Ordonanța de Urgență este prevăzut că o parte a personalului Autorității Naționale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, specializat în medicină veterinară, va fi transferat în noua structură a Poliției Române. De asemenea, se specifică și că dacă animalele sunt în pericol, polițiștii vor putea pătrunde pe o proprietate, fără acordul proprietarului.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus