Stiri de ultima ora

Pleacă-ai voştri, vin ai noştri: PNL schimbă conducerea Transelectrica. Printre propuneri, fiul vicepreşedintelui Bancorex şi o apropiată a lui Hrebenciuc

Pleacă-ai voştri, vin ai noştri: PNL schimbă conducerea Transelectrica. Printre propuneri, fiul vicepreşedintelui Bancorex şi o apropiată a lui Hrebenciuc
Economic
Mandatele actualilor membri ai Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, condus acum de profesorul de economie Mircea Coşea, expirau la data de 30 noiembrie, motiv pentru care noua conducere a Secretariatului General al Guvernului a întocmit o listă cu şapte noi membri, provenind din PNL.

“Propunerile Secretariatului General al Guvernului pentru numirea în calitate de membri provizorii ai Consiliului de Administraţie sunt următoarele: Popescu Luiza, cu domiciliul în Bucureşti, inginer Burduja Sebastian, cu domiciliul în Bucureşti, economist Badea Jean, cu domiciliul în Bucureşti, informatician Comănescu Jean-Valentin, cu domiciliul în Bucureşti, economist Burlacu Oleg, cu domiciliul în Bucureşti, avocat Goice Adrian, cu domiciliul în Bucureşti, economist Stan-Olteanu Manuela Petronela, cu domiciliul în Voluntari, jurist”, se arată în convocatorul AGA al Transelectrica din 26 noiembrie.

Compania a fost recent mutată de la Economie la SGG. 

Sebastian Burduja este preşedinte al Organizaţiei PNL sector 1 Bucureşti, fiul lui Marinel Burduja, care a fost vicepreşedinte al Bancorex şi fost vicepreşedinte al Raiffeisen Bank. Marinel Burduja ar fi fost membru al fostului FSN, iar fiul său ar fi absolvit Universităţile Stanford şi Harvard. 

Stan-Olteanu Manuela Petronela, în prezent preşedinte neexecutiv al Romgaz, a mai deţinut funcţii la ACROPO (agenţia de supraveghere a operaţiuniulor offshore), fiind o apropiată a lui Viorel Hrebenciuc.

Manuela Olteanu, 43 de ani, este soţia lui Ion Stan, 72 de ani, fost şef al departamentului juridic din Ministerul de Interne în anii ’90. Între 1994 şi 1999, Stan a fost şi în consiliul de administraţie al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, unde l-a cunoscut pe Dan Matei Agathon,  ministrul turismului în Guvernul Năstase, cu care s-a asociat în afaceri.

Astfel, Stan a intrat în anturajul lui Viorel Hrebenciuc, fostul lider PSD. A devenit apoi consilierul principal al ministrului Agathon, fiind artizanul privatizării principalelor hoteluri de pe litoral. 

Manuela Olteanu a fost directoarea departamentului juridic din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Turism, fiind promovată în această funcţie de Agathon. 

Soţia lui Stan a fost numită începând cu 2012, când Constantin Niţă a devenit ministrul energiei în consiliile de administraţie ale unor companii din sectorul energetic, iar în 2017 a fost consilierul ministrului energiei Toma Petcu, pentru administrarea privatizărilor companiilor din portofoliu. 

Ea a mai fost numită preşedintele Conpet SA, administrator la Uzina Termoelectrică Midia, administrator special Hidroserv, administrator Electrocentrale Grup şi administrator special Electrocentrale Bucureşti.

Avocatul Burlacu Oleg a fost vicepreşedinte al PNL Bucureşti şi membru al Consiliului Local al Sectorului 5. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus