Stiri de ultima ora

Pentagonul cercetează o posibilă implicare a Casei Albe în atribuirea contractului JEDI către Microsoft

Pentagonul cercetează o posibilă implicare a Casei Albe în atribuirea contractului JEDI către Microsoft
Economic
Pentagonul cercetează o posibilă implicare a Casei Albe în atribuirea contractului JEDI către Microsoft, nu către Amazon, scrie Reuters, citată de news.ro.

Inspectorul general al Pentagonului a anunţat miercuri că nu poate stabili dacă administraţia de la Casa Albă a influenţat atribuirea unui contract de 10 miliarde de dolari către Microsoft şi nu către Amazon, după ce mai mulţi oficiali au spus despre conversaţiile lor că au fost ”comunicări prezidenţiale” privilegiate.

Cunoscut sub numele de Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud, sau JEDI, contractul de cloud computing este destinat să ofere militarilor un acces mai bun la date şi tehnologie din locaţii îndepărtate.

”Nu am putut stabili cu certitudine amploarea sau natura interacţiunilor avute sau pe care ar fi putut să le aibă oficialii ai administraţiei cu funcţionari înalţi ai Departamentului de Apărare în ceea ce priveşte achiziţiile JEDI Cloud, din cauza afirmării unui ‘privilegiu de comunicare prezidenţială’”, se arată în raport.

Amazon, considerată favorită pentru câştigarea contractului, l-a acuzat pe preşedintele Donald Trump că are prejudecăţi împotriva companiei şi că a exercitaţi presiuni nepotrivite asupra Pentagonului.

Raportul lasă deschisă întrebarea dacă Trump a influenţat în mod nepotrivit unul dintre cele mai atent urmărite contracte de achiziţii publice, având în vedere dimensiunea şi caracterul deosebit al ofertanţilor.

Departamentul Apărării a declarat că raportul ”ar trebui să pună  în sfârşit capăt atacurilor din mass-media, conduse de corporaţii, asupra unor oficiali de carieră din domeniul achiziţiilor” implicaţi în contractul JEDI.

Amazon a înregistrat contestaţia în justiţie în luna noiembrie, la doar câteva săptămâni după atribuirea contractului grupului Microsoft.

Amazon a acuzat că decizia Departamentului Apărării de a atribui contractul grupului Microsoft a fost plină de „erori”, rezultat al ”presiunii nepotrivite din partea preşedintelui Donald Trump”.

Trump l-a criticat public pe fondatorul şi directorul general al Amaxon, Jeff Bezos, şi publicaţia acestuia, Washington Post, de părtinire.

Secretarul Apărării, Mark Esper, a respins faptul că există prejudecăţi şi a spus că Pentagonul a atribuit contractul corect şi liber, fără influenţă externă.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus