Stiri de ultima ora

Obligaţiunile de 4 mil. lei ale Golden Foods Snacks, companie care produce seminţe sub brandul Elmas, intră la tranzacţionare la bursa de la Bucureşti pe 23 februarie

Obligaţiunile de 4 mil. lei ale Golden Foods Snacks, companie care produce seminţe sub brandul Elmas, intră la tranzacţionare la bursa de la Bucureşti pe 23 februarie
Economic
Emisiunea are o valoare nominală de 4 milioane de lei şi cuprinde 40.000 de obligaţiuni cu o maturitate de trei ani şi o valoare nominală de 100 de lei pe obligaţiune. Obligaţiunile au fost emise în octombrie 2020 şi au o dobândă fixă de 9% pe an, plătibilă trimestrial.

Societatea a derulat în perioada 15-30 octombrie 2020 un plasament privat pentru vânzare de obligaţiuni, intermediat de BRK Financial Group. Obligaţiunile au fost emise la finalul lunii octombrie şi au fost alocate unui număr de 70 de investitori, dintre care 6 persoane juridice şi 64 de persoane fizice.

Fondurile atrase de companie vor fi utilizate pentru mărirea capitalului de lucru (300.000 de euro), precum şi pentru realizarea unor investiţii, printre care achiziţionarea clădirii în care îşi desfăşoară activitatea în Filipeştii de Pădure (500.000 de euro), în vederea reducerii costului cu chiria, şi achiziţionarea unei linii de producţii pentru pufuleţi, pentru extinderea gamei de produse din portofoliu (200.000 de euro).

BRK Financial Group a asistat şi listarea obligaţiunilor societăţii pe SMT-ul BVB, în calitate de Consultant Autorizat. Totodată, BRK Financial Group va continua să asiste Golden Foods Snacks în următoarele 12 luni, ulterior listării obligaţiunilor, pentru îndeplinirea cerinţelor de raportare şi informare a investitorilor.

Golden Foods este controlată în proporţie de de 55,8% de GF Holdings Limited, în timp ce Golden Brands Limited are 44,2%. Ambii acţionari sunt înregistraţi în Cipru, potrivit datelor Confidas.ro.

Compania a încheiat anul 2019 cu afaceri de 53,4 mil. lei, plus 15,5% faţă de anul precedent, şi un profit net de 394.300 de lei, în scădere cu 69%, arată datele de la Ministerul Finanţelor. Compania avea 109 angajaţi la final de 2019.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus