Stiri de ultima ora

Numărul paturilor de la ATI din Bucureşti, suplimentat cu peste 100

Numărul paturilor de la ATI din Bucureşti, suplimentat cu peste 100
Economic
Numărul paturilor de Terapie Intensivă din unităţile sanitare din municipiul Bucureşti destinate pacienţilor cu COVID-19 va fi suplimentat cu peste 100 paturi ATI, în urma unei evaluări realizate, marţi după-amiază, de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătăţii anunţă că cei doi oficiali au decis repartizarea unei unităţi mobile cu 12 paturi ATI care va fi utilizată pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va suplimenta la 10 numărul paturilor ATI COVID-19. Spitalul Clinic Colentina, care a fost operaţionalizat în întregime, prin Ordinul Comandantului Acţiunii, pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 va avea 29 de paturi de ATI funcţionale, iar Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - un număr de 11 paturi ATI.

Conform sursei citate, s-a decis ca unităţile sanitare de urgenţă din Capitală, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" să fie desemnate spitale suport COVID pentru secţiile de terapie intensivă, iar Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa" a fost desemnat unitate sanitară care asigură asistenţa medicală pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, prin Ordinul Comandantului Acţiunii.

La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan şi Spitalul Clinic Nicolae Malaxa vor fi operaţionalizate câte 10 paturi, în timp ce la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon vor funcţiona 20 de paturi ATI Covid.

"La toate aceste unităţi reprezentanţii direcţiei de sănătate publică vor verifica modul în care au fost realizate separarea circuitelor şi asigurarea fluxului pacienţilor. Avem în vedere creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor şi în unităţile sanitare din judeţele Cluj, Timiş, Mureş, Iaşi, dar hotărârea va fi luată după ce în această săptămână finalizez evaluarea acestora de la faţa locului", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit news.ro.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus