Stiri de ultima ora

NSA avertizează în privinţa unei campanii a hackerilor ruşi de a ataca sisteme informatice americane

NSA avertizează în privinţa unei campanii a hackerilor ruşi de a ataca sisteme informatice americane
Economic
Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA a avertizat ieri partenerii guvernamentali şi companiile private despre o operaţiune de hacking rusă care foloseşte o tehnică de intruziune specială pentru a viza sistemele de operare utilizate adesea de firmele industriale pentru gestionarea infrastructurii computerizate, potrivit news.ro.

"Aceasta este o vulnerabilitate care este exploatată în mod activ, de aceea facem această notificare", a spus Doug Cress, şeful centrului de colaborare în domeniul securităţii cibernetice şi directorat al NSA. "Ne dorim cu adevărat ... ca membrii comunităţii cibernetice să ia în serios acest lucru", a subliniat acesta.

Potrivit sursei citate, avertismentul face parte dintr-o serie de rapoarte publice ale agenţiei de spionaj, care este responsabilă atât pentru colectarea informaţiilor externe, cât şi pentru protejarea sistemelor Departamentului de Apărare în ţară, pentru a împărtăşi informaţii legate de apărarea cibernetică.

Cress a refuzat să discute despre ce sectoare de afaceri au fost cele mai afectate, câte organizaţii au fost compromise folosind tehnica rusă sau dacă operaţiunea de spionaj cibernetic a vizat o anumită regiune geografică.

NSA a arătat că activitatea de hacking a fost legată direct de o unitate specifică din Direcţia principală de informaţii din Rusia, cunoscută şi sub denumirea de GRU, numită Centrul principal pentru tehnologii speciale. Comunitatea de cercetare în domeniul securităţii cibernetice se referă la acelaşi grup de hacking ca "Sandworm" şi l-a corelat anterior cu atacuri cibernetice perturbatoare împotriva instalaţiilor de producţie a electricităţii din Ucraina.

scrie opinia ta aici

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus