Stiri de ultima ora

Nestle va investi 3,2 miliarde franci în următorii cinci ani pentru a-şi reduce amprenta de carbon

Nestle va investi 3,2 miliarde franci în următorii cinci ani pentru a-şi reduce amprenta de carbon
Economic
Nestle a detaliat o serie de măsuri pentru a-şi reduce la jumătate emisiile de carbon până în 2030 şi a utiliza 100% electricitate din surse regenerabile la cele 800 de facilităţi globale până în 2025. Printre altele, grupul elveţian intenţionează să planteze 20 de milioane de arbori în fiecare an din următorii zece ani în ţările de unde îşi procură ingredientele. De asemenea, Nestle va lucra cu fermierii şi furnizorii pentru a promova practici agricole regenerative, precum cele pentru refacerea sănătăţii solului, adăugând că îşi va procura peste 14 milioane de tone de ingrediente de la fermierii care utilizează aceste tehnici până în 2030.

Lupta împotriva schimbărilor climatice este "un imperativ pentru reuşita activităţilor noastre pe termen lung", a declarat directorul general de la Nestle, Mark Schneider. "Ne vom derula activităţile în aproape toate ţările lumii unde avem talia, scara şi anvergura necesară pentru a face o diferenţă", a adăugat Mark Schneider.

Grupul care deţine cafeaua Nespresso sau apă îmbuteliată San Pellegrino, Perrier şi Garden Gourmet a adăugat că intenţionează să majoreze numărul de mărci care vor fi neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2022 în special prin extinderea ofertelor pe bază de produse din plante.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus