Stiri de ultima ora

NELU TĂTARU: OUG care permite spitalelor să facă reparaţii cu fonduri europene se află în continuare la Guvern

NELU TĂTARU:   OUG care permite spitalelor să facă reparaţii cu fonduri europene se află în continuare la Guvern
Economic
"După tragedia de la Piatra Neamţ, la nivelul Guvernului, s-a decis o serie de controale - care au fost coroborate între Ministerul Sănătăţii, Inspecţia sanitară de stat şi inspecţiile sanitare din DSP-uri, precum şi IGSU şi ISCIR - la toate secţiile de terapie intensivă, nu neapărat din spitalele COVID, ci şi din celelalte spitale, pentru a vedea realitatea, dotarea fiecărei secţii şi necesarul şi conformarea. În acest sens, s-a făcut un raport, care a apărut chiar pe 23 decembrie. După cum ştiţi, o ordonanţă de urgenţă a fost în primă lectură, care stipula că se pot accesa fonduri europene pentru a reface aceste instalaţii. Din informaţiile mele, că şi astăzi m-am informat, această ordonanţă de urgenţă se află în continuare pe masa iniţiatorilor - Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Fondurilor Europene - pentru avizare", a afirmat Tătaru la Parlament.

Întrebat dacă i-a predat ordonanţa actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, Tătaru a spus: "Actele normative sunt la nivelul Guvernului şi sunt predate de la nivelul Guvernului. Deci, ordonanţa este a unui guvern, nu a unui minister. (...) Normal este ca noi să ne informăm, când preluăm un portofoliu, de toate probleme care sunt la nivelul Guvernului, să putem avea adoptarea la lucrurile care ne interesează".

"Eu nu dau vina pe nimeni. La Ministerul Sănătăţii se află o ordonanţă, se află un raport, se află un plan de conformare", a adăugat Tătaru.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus