Stiri de ultima ora

Modalitatea inedită prin care doi antreprenori vând la oraș produsele de la sat

Modalitatea inedită prin care doi antreprenori vând la oraș produsele de la sat
Economic
Modalitate inedită de vînzare la oraș a produselor obținute de producătorii de la sat! O familie de români, care a lucrat peste 10 ani de zile în Germania, în domeniul promovării produselor locale, s-a întors în România și a pus în practică ce a învățat de la străini. Originari din Cluj, aceștia au pus bazele unei mici afaceri care se ocupă cu colectarea produselor locale din sate din întreg județul Cluj, produse ce sunt apoi vândute în mai multe locuri din oraș prin intermediul unui magazin mobil.

Ideea colectării produselor locale din sate și apoi valorificarea acestora la oraș prin intermediul unui magazin mobil este unică la noi în țară. Antreprenorii din Cluj care au venit cu o astfel de inițiativă spun că la acest moment procură din satele situate împrejurul orașului peste 100 de tipuri de produse – fructe, legume sau preparate culinare, pe care le vând apoi în inima orașului.

„Am învățat mai multe despre partea de promovare a produselor locale timp de 13 ani de zile în Germania, unde noi am lucrat. Încercăm să reproducem acele idei aici și să aducem mai aproape de clujeni produse de foarte bună calitate. Produsele pe care încercăm să le promovăm provin de pe o rază de 40, 50 de kilometri din jurul Clujului și acoperă o mare parte din categoriile alimetare, de la brânzeturi la salamuri, legume, fructe, dulcețuri, siropuri, și uleiuri presate la rece”, a declarat pentru EBS Radio Sorin Coroi, inițiatorul acestui proiect.

Produsele colectate din sate sunt vândute în diferite puncte de interes din oraș, precum în fața clădirilor de birouri sau în noile cartiere, unde oamenii sunt dispuși să cumpere și totodată și să afle povestea fiecărui produs în parte.

„Noi încercăm să aducem povestea fiecărui producător și a fiecărui produs aproape de consumatori, să aducem satul la oraș. Mergem în principiu la clădirile mari de birouri și în zonele rezidențiale cu o populație să zicem tânără și orientată spre produse de bună calitate. Ei sunt foarte plăcut surprinși, mulți au ocazia să își facă cumpărăturile cât timp sunt la lucru și astfel scutesc o grămadă de timp”, a mai spus Sorin Coroi.
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus