Stiri de ultima ora

Ministrul Adrian Oros: Vom face publică lista cu fermierii care au încasat ajutoare de stat!

Ministrul Adrian Oros: Vom face publică lista cu fermierii care au încasat ajutoare de stat!
Economic
Listă publică cu fermierii care au încasat în acest an ajutoare de stat! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunțat vineri – 16 octombrie 2020, că, dacă se încadrează în limitele legii, va face publice listele cu beneficiarii sprijinului pentru secetă acordat din bani de la bugetul de stat pentru culturile de toamnă (2019) afectate de acest fenomen.

Șeful de la Agricultură a răspuns, astfel, întrebărilor jurnaliștilor aflați la conferința care a avut loc la sediul ministerului, care i-au pus în vedere că ar fi promis această listă cu ceva timp în urmă, însă nu a fost făcută publică nici până astăzi.

Mai mult, i-a fost amintit că subvențiile din bani europeni se regăsesc pe site-ul Agenției de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA), iar ajutoarele venite din bani publici, de la stat, ar trebui fie la fel de transparente.

”Cu numele beneficiarilor? Nu știu dacă e posibil așa ceva, dacă e posibil așa ceva, dacă e posibil o să facem, nu știu dacă e voie să …(…)”, și-a arătat surprinderea ministrul Agriculturii.

Despre cum s-au dat banii din bugetul de stat pentru despăgubirile culturilor din toamnă, ministrul Oros a menționat că s-au respectat procedurile, iar fermierii au fost verificați în teren de comisii speciale.

”Au fost niște proceduri, au fost niște comisii, s-au făcut niște verificări ulterioare. Cât de corecți au fost cei care și-au declarat pagubele, cât de corecți au fost cei care au constatat pagubele, asta este, dacă cineva a greșit, va plăti! (…) Repet, dacă este legal (nr. publicarea listei de beneficiari), vom face, sigur”, a mai spus ministrul de resort.

Adrian Oros a lăsat, la final, să se înțeleagă că nu are nimic împotriva publicării listei cu numele beneficiarilor ajutorului pentru secetă destinat culturilor din toamnă.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus