Stiri de ultima ora

MedLife achiziţionează pachetul de 100% al Centrului Medical Micromedica

MedLife achiziţionează pachetul de 100% al Centrului Medical Micromedica
Economic
Sistemul Medical MedLife achiziţionează pachetului majoritar al companiei Centrul Medical Micromedica, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din Moldova, se arată într-un comunicat de presă al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Micromedica activează pe piaţa de servicii medicale private încă din 1995 şi oferă pacienţilor o gama largă de investigaţii, de la consultaţii multidisciplinare pentru peste 28 de specialităţi medicale şi servicii de laborator, la investigaţii imagistice complexe. Grupul are în componentă şase unităţi medicale situate în oraşele Piatră Neamţ, Bacău, Român, Bicaz, Roznov şi Târgu Neamţ, toate dotate cu echipamente medicale performanţe.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2018 unitatea a înregistrat o cifra de afaceri de 18 milioane de lei.

Mihai Marcu Preşedinte şi CEO MedLife Grup a declarat: "Prin această achiziţie ne consolidăm poziţia în Moldova, fiind o zona de maxim interes pentru noi. Am început să contribuim la dezvoltarea acestei pieţe încă din 2014 odată cu inaugurarea unei clinici de mari dimensiuni în municipiul Iaşi. Ne-am completat ulterior serviciile de ambulator cu cele de laborator şi spitalizare de zi, oferind abonaţilor dar şi pacienţilor fee for service servicii medicale integrate. Odată cu această tranzacţie, adăugăm pe harta noastră alte 6 oraşe şi în felul acesta extindem şi mai mult graniţele pentru pacienţii din nord-estul ţării şi nu numai. Avem cea mai mare reţea de unităţi medicale proprii la nivel naţional fiind prezenţi deja în toate oraşele cu peste 150.000 locuitori. Din acest moment putem anunţă oficial că peste 95% dintre români pot ajunge în maxim o ora cu maşînă la o clinică sau spital MedLife. Suntem foarte mândri să reconfirmăm pe această cale investitoriilor şi acţionarilor noştri că am respectat promisiunea de a deveni un sistem medical privat alternativ de diagnostic şi tratament cu o infrastructură medicală naţională. Vom continuă să ne consolidăm poziţia şi sperăm să mai anunţăm şi alte achiziţii până la sfârşitul anului".

Ştefan Botez, Director General Centrul Medical Micromedica a declaraat: "Activăm pe piaţă de servicii mdicale de 24 de ani şi am încercat permanent să îmbunătăţim gama de investigaţii, oferind pacienţilor servicii de calitate. Pentru noi, parteneriatul cu MedLife reprezintă o etapă importantă în evoluţia companiei. Ne bucurăm că ne alăturăm grupului lider de piaţă, că ne aliniem la standarde înalte de calitate şi că vom beneficia de experienţă şi cunoştinţele atât medicale, cât şi de management".

Prin preluarea Centrului Medical Micromedica, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 26 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind spitalul Lotus Ploieşti.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus