Stiri de ultima ora

Medici veterinari, apel către Președintele Iohannis și Premierul Cîțu: Opriți abuzurile de la ANSVSA!

Medici veterinari, apel către Președintele Iohannis și Premierul Cîțu: Opriți abuzurile de la ANSVSA!
Economic
Vă solicităm să încetați acțiunile abuzive și distructive îndreptate împotriva intereselor ANSVSA și a intereselor membrilor de sindicat și nu numai! Apelul este adresat președintelui ANSVSA, Robert Chioveanu de către Federația Sindicală a Veterinarilor din România, care a transmis o notă de protest .

Acțiunea Federației a fost transmisă șefului ANSVSA miercuri, pe 13 ianuarie, iar vineri, pe 15 ianuarie, a fost transmisă o scrisoare deschisă adresată Președintelui României, Klaus Iohannis, și Premierului României, Florin Cîțu. Ambele documente au număr de înregistrare, semn că ele au fost transmise în mod oficiale către instituțiile statului.

În scrisoarea deschisă semnată de mai mulți cunoscuți specialiști și oficiali din sectorul sanitar-veterinar, se aduc acuzații grave actualului șef al ANSVSA. Astfel, Robert Chioveanu este acuzat de ”acțiuni represive” și ”executări” prin detașare, instituție ce ar fi folosită ”cu denaturarea scopului pentru care a fost legiferată”. ”Sub diverse amenințări pe care dl. Chioveanu le invocă, atât personalul de execuție cât și cel de conducere, care au refuzat/refuză să părăsească funcția ocupată prin concurs, au fost/sunt detașați și în cadrul direcțiilor județene subordonate și respectiv ANSVSA”, se arată în scrisoarea deschisă adresată președintelui țării și premierului.

Detașările presupun costuri uriașe pentru bugetul de stat întrucât presupun ”cheltuieli foarte mari pentru cazare, diună, transport etc. cheluieli care se fac din bugetul statului și care nu au nicio justificare din punct de vedere tehnic”. ”Detașările sau mutările temporare nu țin cont de competențele personalului”, se mai arată în document.

Scrisoarea deschisă menționează și o serie de abuzuri pe care le-ar fi săvârșit actualul președinte al ANSVSA, inclusiv nerespectarea unor decizii judecătorești. Mai mult, Chioveanu ar intenționa să desființeze DSVSA București, dar și Institutul pentu Controlul Produselor Biologice și Medicamentelor de Uz Veterinar.
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus