Stiri de ultima ora

Mark Beacom, CEO al Black Sea Oil & Gas: Proiectul de gaze din Marea Neagră este finalizat în proporţie de 70%. Circa 200 de firme au fost implicate. Producţia începe în T4/2021

Mark Beacom, CEO al Black Sea Oil & Gas: Proiectul de gaze din Marea Neagră este finalizat în proporţie de 70%. Circa 200 de firme au fost implicate. Producţia începe în T4/2021
Economic
Legea offshore, cea de care depinde dezvoltarea potenţialului de hidrocarburi din Marea Neagră, încă nu a fost modificată, în ciuda tuturor discuţiilor pe această temă. Între timp, primul proiect nou de explorare şi producţie de hidrocarburi offshore este aproape gata, generând efecte pe orizontală pentru firmele locale. Restul investiţiilor din Marea Neagră rămân însă blocate.

„Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD) este realizat în prezent în pro­porţie de 70%. Instalarea conductei submarine, al structurii de susţinere (jacket) a platformei pe locaţia Ana şi subtra­versarea ţărmului cu conducta de gaze sunt deja finalizate. Perspec­tivele pentru perioada urmă­toare includ finali­zarea fabricării ansamblului de punţi (topside) a platformei de producţie, instalarea acestuia peste structura de susţinere deja montată în locaţia Ana din Marea Neagră şi forarea celor cinci sonde de producţie“, spune Mark Beacom, CEO al Black Sea Oil & Gas (BSOG).

Aceasta este compania din spatele primului proiect de explorare şi exploatare de hidrocarburi din Marea Neagră lansat în România după 1989. Proiectul MGD din portofoliul BSOG constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă submarină la zăcământul Doina şi patru sonde de producţie la zăcământul Ana) şi un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina. O conductă submarină de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judeţul Constanţa.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus