Stiri de ultima ora

MAREA RESETARE Tâmpenie? Posibil. Ticăloşie? Probabil. Pericol? Cu siguranţă!

MAREA RESETARE Tâmpenie? Posibil. Ticăloşie? Probabil. Pericol? Cu siguranţă!
Economic
Istoria acoperă doar ceva mai mult de 5000 de ani din evoluţia omenirii. Lentă la început, aceasta a accelerat până la o viteză ameţitoare, iar schimbările majore nu se mai petrec într-o viaţă de om, ci în câteva, tot mai puţine, decenii. Standardul de viaţă al oamenilor creşte cu aceeaşi repeziciune. Firesc, câtă vreme nu intervin apostolii scurtăturilor, cum au fost Marx, Engels şi Lenin sau cum pare a fi astăzi Klaus Schwab, fondatorul şi directorul executiv al ONG-ului World Economic Forum (WEF).

Acesta s-a dovedit a fi în stare să se facă ascultat de elitele politice şi financiare ale lumii, iar prin intermediul lor să înceapă să-şi implementeze proiectul său utopic: capitalismul părţilor interesate. Nu este vorba doar de o revoluţie industrială, ci de un nou tip de contract social: un individ lipsit de libertate, deci o societate lipsită de democraţie, o lume în care tehnologia şi roboţii înlocuiesc oamenii, o lume a banilor digitali şi a supravegherii prin tehnologie, sub controlul unor guverne autoritare, instalate de elitele globaliste.

Este ultimul pas pe drumul început sub denumirea de corectitudine politică şi continuat cu isteria Black Lives Matter.

Noi, cei care am trăit în "societatea socialistă multilateral dezvoltată" şi pe care ne-a ferit bunul Dumnezeu de stadiul său final, societatea comunistă, ne crucim când aflăm că:

- Într-un film promoţional, Forumul Economic Mondial prezice că oamenii nu vor poseda nimic, iar mărfurile vor fi fie gratuite, fie va trebui să fie împrumutate de la Stat.

- Parlamentul European impune politicienilor şi oficialilor un vocabular nou, care interzice cuvinte precum "tată şi mamă", "gay", "trans" sau "lesbiană". Este interzis să se mai vorbească de "căsătorie homosexuală"; noua denumire este "căsătorie egalitară"; este incorect să vorbeşti despre "drepturile homosexualilor", acum trebuie să spunem "tratamentul echitabil şi egal"; nu mai putem vorbi de "sex biologic", ci de "sex atribuit la naştere"; în loc de "schimbare de sex", trebuie să spunem "tranziţie de gen"; cuvintele "tată" şi "mamă" trebuie înlocuite cu "părinţi". Cartea "1984" a lui George Orwell devine realitate. Nu într-o dictatură de felul celei din Coreea de Nord, ci în Uniunea Europeană.

- Încercările de a "deconstrui" matematica, de a-i nega obiectivitatea, de a o acuza de prejudecăţi rasiale şi de a o infuza cu ideologie politică au devenit tot mai comune. Acest fenomen face parte din ceea ce a fost numit "The Great Awakening" ("Marea deşteptare").

Programul educaţional "o cale către instruirea matematică echitabilă", susţinut financiar de Fundaţia Bill and Melinda Gates, urmăreşte să "demanteleze rasismul prezent în instruirea matematică".

Departamentul de Educaţie din statul american Oregon combate supremaţia albă prin "etnomatematică", promovând cursul "Calea către Echitate în Matematică", care instruieşte profesorii de gimnaziu cu privire la folosirea unei truse de instrumente menite să "demanteleze rasismul din matematică". Unul dintre obiectele din trusă este o listă despre modurile în care "cultura supremaţiei albe" ar fi "infiltrat orele de matematică", printre acestea numărându-se "accentul pe obţinerea răspunsului corect" sau "cererea ca elevii să arate ce au muncit". Un manual, intitulat "Demantelarea rasismului", din trusa de instrumente a cursului, descrie "obiectivitatea" ca fiind "credinţa că există o obiectivitate neutră, ceea ce ar fi o caracteristică a supremaţiei occidentale".

- Angajaţii companiei Coca-Cola sunt instruiţi despre cum să fie "mai puţin albi, mai puţin aroganţi, mai puţin siguri, mai puţin defensivi, mai puţin ignoranţi şi mai umili". Programele de instruire antirasism au devenit un subiect controversat în Statele Unite după uciderea lui George Floyd.

- Lupta împotriva rasismului ia forme rasiste. America, care a fost apărătoarea democraţiei şi a libertăţilor, este astăzi scena unei purificări culturale de tipul spălării creierelor. Cultura europeană este contestată, ca fiind o cultură "albă", Shakespeare şi Beethoven sunt puşi la index. Noua generaţie de profesori din lumea anglo-saxonă îl consideră pe Shakespeare nu ca o culme a literaturii universale, ci drept un instrument al oprimării imperialiste, un autor care ar trebui disecat în clasă sau scos din programă cu totul. "Este despre supremaţie albă şi colonizare", afirmă profesorii care au fondat #DisruptTexts, un grup care doreşte scoaterea unora dintre stâlpii literaturii occidentale din programa şcolară sau supunerea lor unor critici nimicitoare.

- Conservatorul de la Oxford interzice "muzica colonială şi alb suprematistă a lui Beethoven şi Mozart.

În "Aida" de Verdi, jucată recent la Paris, pe o mare scenă europeană, chipurile sclavilor etiopieni n-au mai fost înnegrite: e socotit un afront rasist. În urmă cu 150 de ani, avea loc la Teatrul de Operă din Cairo prima reprezentare a operei "Aida" de Giuseppe Verdi. Ea a fost prezentată în cadrul festivităţilor legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Astăzi, prin prisma "corectitudinii politice", "Aida" a fost pusă la zid şi lapidată: e o operă care preamăreşte colonialismul şi "sexismul".

- În anul 2022, direcţia Operei din Viena va fi preluată de Lotte de Beer, adeptă fanatică a corectitudinii politice. Ea a afirmat deja că "Aida" e pe lista neagră, pentru că "anulează cultura, în sensul ei corect politic", dar nu o va şterge din repertoriu. Probabil că va fi într-atât de răstălmăcită, încât Radames va deveni George Floyd, iar faraonul şi marele preot, care-l osândesc, vor purta costume de poliţişti americani.

- Noul director al Operei din Paris, Alexander Neef, a anunţat înfiinţarea unui "birou al diversităţii", condus de un senegalez, care va filtra repertoriul după criteriile corectitudinii politice.

Nici măcar comuniştii nu au cenzurat matematica şi opera!

- Disney a retras trei filme de desene animate, Peter Pan, Dumbo şi Pisicile aristocrate, pentru că "nu corespund" noilor criterii. E ultima găselniţă a importului de neomarxism de peste Ocean. Se pare că acum pericolul nu mai vine de la Răsărit: revoluţia bolşevică se numeşte Black Live Matter şi pe Lenin îl cheamă George Floyd.

Şi exemplele ar putea continua...

Tot mai vizibilul Bill Gates ne propune să renunţăm la consumul de carne din cauză că băşinile vacilor sunt responsabile pentru jumătate din deteriorarea stratului de ozon.

Minorităţile, rasismul, sexismul, încălzirea globală, pandemia sunt subiecte diversioniste, obsesiv tratate de mediile principale. Probabil pentru a ne abate atenţia de la ceea ce se urmăreşte cu adevărat: marea resetare. Adevăraţii protagonişti, Klaus Schwab şi Marea Resetare devin tot mai vizibili.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus