Stiri de ultima ora

LEROY MERLIN: Comenzile telefonice au devenit unul dintre cele mai utilizate canale de cumpărături

LEROY MERLIN: Comenzile telefonice au devenit unul dintre cele mai utilizate canale de cumpărături
Economic
Potrivit Leroy Merlin, retailer specializat în construcţii, decoraţiuni şi grădinărit, în decursul unui an de la lansare, serviciul de comenzi telefonice a devenit un canal de cumpărături popular, în special în rândul lucrătorilor în construcţii. Astfel, meseriaşii care au rapid nevoie de produsele solicitate, economisesc timp prin comandă telefonică şi ridicare rapidă din magazin sau livrare la domiciliu, beneficiind de consiliere promptă prin telefon şi de un plus de siguranţă la cumpărături, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Cele mai comandate produse prin această modalitate sunt din categoria materialelor de construcţii.

Implementată iniţial în luna martie 2020 ca o soluţie de siguranţă pentru a evita aglomerarea din magazine pe perioada Stării de Urgenţă, comanda telefonică s-a dovedit a fi o opţiune foarte bine primită la nivelul întregii ţări.

"Pandemia de COVID-19 a influenţat obiceiurile noastre de cumpărare, consumatori şi companii deopotrivă, producând schimbări orientate către creşterea eficienţei şi siguranţei în relaţia dintre afacerea care vinde bunurile şi clientul care le achiziţionează. Implementarea acestui concept de vânzare la distanţă, mai precis comenzile prin telefon, a fost răspunsul nostru strategic la aceste circumstanţe fără precedent. Această decizie s-a dovedit a fi nu doar o soluţie relevantă pentru retail, ci şi un serviciu cu valoare adăugată ridicată pentru clienţii noştri care au adoptat rapid această metodă de cumpărare", a declarat Frederic Lamy, CEO Leroy Merlin Romania.

Conform comunicatului, pe lângă faptul că această modalitate de comandă este utilă meseriaşilor care au nevoie de soluţii rapide pentru şantierele în care îşi desfăşoară activitatea sau pentru pasionaţii de decoraţiuni, serviciul de comandă telefonică vine şi în sprijinul persoanelor în vârstă care nu utilizează instrumente de plată digitale. De asemenea, reprezintă o opţiune în plus pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru cei care nu locuiesc în apropierea unui magazin Leroy Merlin.

"Unul dintre cele mai mari beneficii ale acestei soluţii este modul în care construieşte şi întăreşte relaţiile cu clienţii, deoarece implică o interacţiune directă între client şi angajaţii magazinului. Mai mult, permite clienţilor să facă achiziţii de oriunde şi oricând au nevoie. Chiar dacă folosesc opţiunea de comandă telefonică pentru a face cumpărături mai mici, faptul că interacţionează în mod constant cu un comerciant are un efect puternic asupra comportamentului clienţilor", a adăugat Frederic Lamy.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus