Stiri de ultima ora

Laufer: România devine din ce în ce mai vizibilă și mai influentă;Guvernul vrea să creeze un mediu de afaceri predictibil

Laufer: România devine din ce în ce mai vizibilă și mai influentă;Guvernul vrea să creeze un mediu de afaceri predictibil
Economic
România devine din ce în ce mai vizibilă și influentă în regiune, iar în zona economică își propune să fie predictibilă pentru mediul de afaceri, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, în cadrul ediției a VI-a a Bucharest Forum, organizată la București de Institutul Aspen România.

"Pentru noi, ca țară, este o prioritate să devenim mai vizibili în regiune. Eu sunt aici pentru a susține acest demers. Acum este momentul ca România să devină mai vizibilă. Și spun asta tot timpul în prezentările mele. Îmi amintesc că marea revoluție a producției auto din Statele Unite a creat periferia, iar Henri Ford a creat această periferie. România a făcut eforturi imense după Revoluție să devină parte a Europei și parte a Uniunii Europene. Trebuie să înțelegem acest proces. România devine din ce în ce mai vizibilă și mai influentă. Există două momente majore: unul în 2004, când am devenit membri ai NATO. Suntem țara cea mai pro-americană din UE și am demonstrat că putem fi parteneri nu numai în regiune, ci oriunde în lume. Al doilea moment a fost 2007 și suntem azi de 10 ani membri ai Uniunii Europene. Ne-am putut concentra pe dezvoltarea țării și în contextul regiunii Mării Negre, România s-a hotărât de foarte mulți ani de care parte vrea să fie. Marea Neagră are un potențial enorm și putem prin fluviul Dunărea să reducem costurile de transport, față de costurile din Amsterdam, de exemplu", a spus Laufer.

Potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri, Guvernul de la București dorește să creeze un mediu de afaceri predictibil și a amintit despre Legea prevenției și Legea parteneriatului public-privat.

"Guvernul vrea să creeze un mediu de afaceri mai predictibil. Sprijinim IMM-urile prin ministerul pe care îl conduc. Și vă dau două exemple în acest sens... Unul este Legea prevenției. Ne dorim să dezvoltăm sectorul, iar micile companii nu știu totul și de multe ori s-au luat măsuri punitive pe diverse motive. Avem această nouă lege a controlului ce va fi discutată cam în două săptămâni în Parlament. Controlul fiscal va da un avertisment, iar compania va trebui să se conformeze în 90 de zile. Avem Legea parteneriatului public-privat. Ne dorim să avem și normele de aplicare tot anul acesta. Va fi o măsură importantă, pentru că Guvernul va putea să creeze valoare adăugată. Mediul de afaceri se îmbunătățește în România foarte mult, și cu colaborarea ambasadelor ne-am propus să îmbunătățim parteneriatul strategic și să-l ducem în zona parteneriatului economic și de afaceri. De aceea am avut un proiect în acest sens, iar companiile din țară au mers în delegații organizate", a subliniat oficialul.

Institutul Aspen România, alături de biroul din București al German Marshall Fund of the US, și cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale, Cercului Militar Național, Comisiei Europene, Băncii Naționale a României și Primăriei Sectorului 5, organizează, în perioada 4-6 octombrie, al București, cea de-a șasea ediție a evenimentului Bucharest Forum.

Conferința este dedicată tematicii geopolitice și geo-economice, adunând la start oficiali de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri și experți la nivel mondial.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus