Stiri de ultima ora

KeysFin anunţă lansarea aplicaţiei mobile KeysFinder

KeysFin anunţă lansarea aplicaţiei mobile KeysFinder
Economic
KeysFin, unul din principalii jucători de pe piaţa locală de business information, lansează o aplicaţie utilă pentru antreprenorii şi angajaţii români prin care aceştia pot accesa cele mai multe informaţii de business gratuite despre companiile din România, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, aplicaţia KeysFinder oferă accesul rapid la informaţii cheie precumo serie de indicatori de solvabilitate, lichiditate, profitabilitate sau detalii despre proceduri de insolvenţă şi dosare în justiţie, care vin în completarea datelor cu caracter general despre entităţile economice din România.

Aplicaţia KeysFinder oferă acces la date agregate din surse multiple, direct pe dispozitivele mobile, care rulează pe platformele IOS si Android. Utilizând aplicaţia, reprezentanţii mediului de business pot verifica clienţii, furnizorii sau competitorii şi pot identifica din timp eventualele probleme, reducândşi evitând în acest mod riscurile care pot apărea înderularea unui contract comercial.

KeysFinder pune la dispoziţie informaţii din surse multiple, centralizând date despre companiile locale, din ultimii trei ani, de la Registrul Comerţului, Ministerul de Finanţe, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Monitorul Oficial, Ministerul Justiţiei şi portalul public al Guvernului Romaniei.

În 2018, în România existau aproape 734 mii companii nefinanciare, iar, dintre acestea, aproape 700 reprezintă companii mari (care generează o cifră de afaceri cumulată de aproape 670 de miliarde de lei, 43% din total şi angajează 23% din forţa de muncă), aproximativ 8.900 sunt companii medii (cu o cifră de afaceri de 335 miliarde de lei, 21,7% din total şi aproape 29% dintre angajaţi), 48,2 mii sunt companii mici (cu o cifră de afaceri cumulată de 331 miliarde de lei, 21,4% din total şi 26% din forţa de muncă), iar restul de 676 mii sunt microîntreprinderi (cu o cifră de afaceri cumulată de 210 miliarde lei, 13,6% din total şi 22% dintre angajaţi).

Deşi în ultimii 10 ani, potrivit datelor furnizate de studiul anual KeysFin - Condiţiile de Business din România, cifra de afaceri a companiilor locale a fost mai mare cu 82%, datoriile comerciale (între companii) s-au majorat şi ele cu peste 50%, iar plăţile restante ale companiilor nefinanciare au crescut cu 12,4% faţă de 2009, la 90,5 miliarde de lei în 2018 (56% dintre acestea au reprezentat plăţi restante către furnizori).

În contextul actual al epidemiei de coronavirus, ce impactează deja economia locală şi mondială, analiştii KeysFin atrag atenţia asupra riscurilor cauzate de plăţile restante sau întârziate precum şi de alte probleme financiare sau juridice ale unor companii locale, recomandând o atenţie sporită în ceea ce priveşte deciziile de business luate în perioada următoare. Pentru 2019 estimăm o creştere marginală a indicatorilor de îndatorare (datoriile comerciale la peste 317 miliarde lei, plăţile restante la peste 91,5 miliarde lei) urmată de o majorare accentuată în 2020 în urma impactului COVID-19 la nivelul economiei reale.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus