Stiri de ultima ora

Iohannis: PSD vrea să detoneze finanţele publice ale României

Iohannis: PSD vrea să detoneze finanţele publice ale României
Economic
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că majorarea cu 40% a pensiilor şi celelalte măsuri adoptate miercuri de comisiile din Camera Deputaţilor, la iniţiativa PSD, costă peste 6% din Produsul Intern Brut, iar social-democraţii vor să detoneze astfel finanţele publice ale României.

„M-a întristat şi chiar m-a surprins un pic. Astăzi, în comisiile de buget reunite, PSD cu sprijinul unor traseişti a votat într-un fel cu amendamente proiectul rectificării bugetare. Şi, dacă s-ar aplica tot ce au votat pesediştii, atunci aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB în restul acestui an şi în anul viitor. Este evident că aceşti bani pur şi simplu nu există şi constatăm că PSD pur şi simplu nu a învăţat nimic şi nici nu doreşte să facă o politică constructivă, ci crea să detoneze finanţele publice ale României. Astfel de apucături electoraliste am mai văzut la PSD pe vremea lui Dragnea şi PSD reia acelaşi ciclu de promisiuni fără niciun fel de acoperire în realitate în speranţa să mai prindă câteva voturi”, a declarat Klaus Iohannis.

Astfel parlamentarii au decis „menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare în integralitate a legii referitoare la sistemul public de pensii”.

Comisiile au mai adoptat un amendament, propus tot de PSD, prin care se majorează sumele repartizate UAT-urilor cu 1 miliard de lei, iar pentru municipiile reşedinţă de judeţ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, care urmează să fie repartizaţi în mod egal, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale.

Printr-un alt amendament adoptat, comisiile au alocat suplimentar 5,635 milioane de lei, în bugetul Camerei Deputaţilor, pentru a achiziţiona echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu, la schimbarea legislaturii.

Parlamentarii au alocat, de asemenea, o sumă suplimentară de 67 milioane de lei pentru Ministerul Agriculturii, sumă destinată finanţării Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor.

Tot în şedinţa de miercuri, comisiile au decis majorarea salariilor de bază pentru personalul didactic de predare, aşa cum este prevăzut în lege, adică din acest an.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus