Stiri de ultima ora

Investitori din Cehia şi Slovacia au achiziţionat o participaţie minoritară în ProSieben

Investitori din Cehia şi Slovacia au achiziţionat o participaţie minoritară în ProSieben
Economic
Czech Media Invest (CMI), deţinut de miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi partenerii slovaci Patrik Tkac şi Roman Korbacka, au confirmat investiţia, după un anunţ la Bursă.

Preluarea participaţiei face parte din strategia de construire a unui portofoliu de acţiuni minoritare în companii media din Europa, se arată într-un comunicat al CMI.

"Această investiţie este un rezultat al mandatului primit de la acţionarii noştri pentru asigurarea expansiunii în sectorul media european. Ne aşteptăm ca ProSieben să fie atât o investiţie pe termen lung cât şi una strategică în cadrul portofoliului nostru media", a afirmat directorul financiar al CMI, Branislav Miskovic, lăudând soliditatea brandului ProSieben şi poziţia sa pe piaţa din Germania.

Kretinsky deţine 50% din CMI, Tkac 40% şi Korbacka 10%. Compania de investiţii deţine posturi de radio în Cehia şi România, ediţia franceză a revistei Elle şi alte active din domeniul media în Franţa, informează aceiaşi sursă.

Ultima dată când s-a auzit de Kretinsky şi Tkac în Germania a fost în această vară, când EP Global Commerce, vehiculul de investiţii deţinut de cei doi, a anunţat o ofertă de preluare a Metro AG, care evaluează retailerul german la 5,8 miliarde de euro (6,6 miliarde de dolari). Oferta a fost respinsă de acţionarii majoritari ai Metro.

În mai, operatorul italian de televiziune cu plată Mediaset a anunţat achiziţionarea unei participaţii de 9,6% în rivalul german ProSieben.

Tranzacţia dintre Mediaset şi Prosieben vine după ce operatorul de televiziune cu plată Canal Plus a anunţat achiziţionarea rivalului european M7, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ un miliard de euro (1,12 miliarde de dolari). În urma achiziţiei, Canal Plus îşi extinde prezenţa în Olanda, Belgia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria şi România, se arată într-un comunicat al Canal Plus, post deţinut de grupul francez Vivendi.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus