Stiri de ultima ora

Guvernul Tudose joacă alba-neagra cu salariile românilor

Guvernul Tudose joacă alba-neagra cu salariile
românilor
Economic
Salariile românilor sunt în pericol să scadă, din cauza faptului că Guvernul vrea să mute contribuţiile sociale datorate de angajator în sarcina angajatului.

Singurul mod în care salariaţii nu vor suferi dacă Guvernul va transfera contribuţiile plătite de angajator către angajaţi, începând cu 1 ianuarie 2018, este dacă vor fi îndeplinite simultan trei condiţii: Guvernul scade nivelul contribuţiilor de la 39,33% la 35%, odată cu mutarea lor, Executivul micşorează impozitul pe venit de la 16% la 10%, iar angajatorii sunt de acord să crească salariul brut cu valoarea contribuţiilor transferate către angajaţi.  

Ca un angajat să ia în mână 1.000 de lei, în prezent, un angajator scoate din buzunar 1.751,21 lei, potrivit calculelor lui Bogdan Dumitrescu, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Finanţe Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, publicate pe contributors.ro . Diferenţa celor 751,21 de lei este dată de contribuţiile suportate de angajator – 22,83% din salariul brut, adică 325,49 lei – şi de contribuţiile şi impozitul plătite de angajat – 16,5% din salariul brut, adică 235,24 lei, şi 16% din salariul brut minus contribuţii, adică 190,48 lei. Totalul contribuţiilor pentru un angajat este în acest caz de 39,33%, respectiv de 560,73 lei, iar impozitul este de 16%.

În acest caz, salariul brut este de 1.425,72 lei, adică salariul net al angajatului plus contribuţiile şi impozitul suportate de acestea.

Forţarea angajatorilor să mărească brutul poate fi atacată ca neconstituţională

Pentru ca mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat să fie eficientă şi salariaţii să primească aceiaşi bani, Guvernul trebuie să îi oblige pe angajatori să majoreze salariile brute cu nivelul contribuţiilor transferate, astfel încât să acorde aceleaşi salarii în mână. Măsura a fost anunţată de ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa, care a spus că va exista o lege în acest sens.

Şi ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a menţionat că va exista o normă tranzitorie care se va face împreună cu Ministerul Justiţiei „ca să găsim o formulă inatacabilă” pentru a-i determina pe angajatori să majoreze salariul brut al angajaţilor.

Cu toate acestea, intenţia Guvernului se pare că încalcă principiul libertăţii contractuale, a declarat pentru „Adevărul” specialistul în drept constituţional Elenina Nicuţ. Asta pentru că, în mediul privat, salariul individual se stabileşte prin negocieri individuale între angajator şi salariat. Astfel, impunerea prin lege a majorării salariului brut ar putea fi neconstituţională, iar măsura ar putea poate fi atacată ulterior la Curtea Constituţională a României (CCR), pe motive de neconstituţionalitate.

Nu de aceeaşi părere este avocatul specializat pe fiscalitate Gabriel Biriş, cel care a venit iniţial cu această idee de mutare a contribuţiilor. „În momentul în care mi-am permis să propun o asemenea reformă, incluzând ajustarea brutului, am citit înainte, mi-am sunat şi colegii, am întrebat şi specialişti în dreptul muncii, ca să văd dacă e ceva ce mă împiedică. Eu am găsit şi temeiul. E un articol în legea 24/2000 privind tehnica legislativă, care permite acest lucru. Care reglementează modul în care se face”, a declarat Biriş, pentru „Adevărul”.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus