Stiri de ultima ora

Guvernul României a îngheţat salariile funcţionarilor din MADR, APIA, DAJ şi AFIR!

Guvernul României a îngheţat salariile funcţionarilor din MADR, APIA, DAJ şi AFIR!
Economic
Salarii îngheţată pentru funcţionarii din Ministerul Agriculturii şi instituţiile subordonate: Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Direcţiile Agricole Judeţene sau Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. După ultima şedinţă de Guvern din acest an, premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, 30 decembrie, înghețarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie a anului 2020. Şeful Executivului a explicat că această măsură va aduce 12 miliarde de lei în plus la buget, iar întreg pachetul de măsuri va aduce 17 miliarde de lei.

”Această OUG reprezintă o economie la buget de 17 miliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol, se mențin în cuantum brut salariile celor care lucrează în sistemul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020. La baza deciziei stă și ceea ce am văzut că s-a întâmplat cu Legea salarizării, o lege aplicată prost, o lege care promitea reducerea inechităților, dar care are o mulțime de excepții. În 2020 nu ne-am atins de veniturile din sectorul public și am luat măsuri pentru mediul privat. Nici acum nu vor exista tăieri, vor rămâne la nivelul lunii decembrie a anului 2020. Aș vrea să mai menționez un punct din OUG: acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1450 de lei. În continuare susținem sectorul HORECA și pentru 2021 vor rămâne voucherele de vacanță. De asemenea, punctul de amendă rămâne la 145 de lei, nu se va modifica”, a spus Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern.

În sectorul lucrătorilor de la stat se află o serie de funcționari care au legătură directă cu fermierii, cum ar fi cei ai: Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) sau Direcțiile Agricole Judeţene.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus