Stiri de ultima ora

Guvernul Dăncilă se laudă că a reluat discuțiile cu Volkswagen

Guvernul Dăncilă se laudă că a reluat discuțiile cu Volkswagen
Economic
Ministrul demis al Mediului de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, a anunţat că Guvernul Dăncilă a reluat discuţiile cu Grupul Volkswagen pentru a aduce investiţia în România, în contextul în care compania a amânat decizia cu privire la construirea unei fabrici în Turcia. Înaintea ministrului IMM-urilor, Gheorghe Falcă a anunțat că Aradul ar fi luat în calcul pentru o nouă uzină de automobile de concernul german.

„Ministrul Ştefan-Radu Oprea a anunţat că Guvernul Dancilă a reluat discuţiile cu Grupul Volkswagen pentru a aduce investiţia în România, în contextul în care acesta a comunicat ca amână anunţul unei investiţii în Turcia. Ministrul Oprea a făcut această declaraţie în cadrul Conferinţei Naţionale Şcoala profesională în sistem-dual - Alternativa de excelenţă pentru rezolvarea crizei forţei de muncă în industria auto, eveniment organizat în cadrul Salonului Auto Bucureşti", se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Ministrul Oprea a făcut această declarație în cadrul Conferinței Naționale Școala profesională în sistem-dual, eveniment organizat în cadrul Salonului Auto București.

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, fostul primar al Aradului, a fost primul care a vorbit despre reluarea discuțiilor cu Volkswagen. Acesta spune că este vorba despre un loc din Arad, el fiind și cel care a condus negocierile cu concernul german. 

Ascultă declarația lui Gheorghe Falcă și află unde va fi construită fabrica și ce etape urmează  AICI

Volkswagen a amânat decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al producătorului auto german, pe fondul criticilor internaţionale la adresa operaţiunilor militare derulate de Ankara în Siria şi al temerilor legate de efectele potenţiale asupra imaginii VW, transmite Reuters.

"Monitorizăm cu atenţie actuala situaţie şi urmărim cu îngrijorare actualele evoluţii", a precizat oficialul VW.

Volkswagen a analizat mai multe posibile locaţii pentru noua sa uzină din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus