Stiri de ultima ora

Guvernul a modificat modelul de declarație pe proprie răspundere pentru fermieri!

Guvernul a modificat modelul de declarație pe proprie răspundere pentru fermieri!
Economic
Guvernul a modificat modelul de adeverință pe proprie răspundere, documentul obligatoriu pe care trebuie să îl dețină fermierii care circulă în această perioadă pentru motive ce țin de lucrări agricole sau comercializarea produselor agroalimentare. Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

Guvernul României anunță că a actualizat modelul de Declarație pe propria răspundere. Noul format este unul cu casete, mai ușor de completat, iar pentru fermieri lasă spațiu să se indice activitățile agricole care justifică părăsirea domiciliului/gospodăriei.

”De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), se precizează că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

”Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus