Stiri de ultima ora

Florin Cîțu: Nu creștem taxele, nu introducem taxe noi

Florin Cîțu: Nu creștem taxele, nu introducem taxe noi
Economic
Premierul Florin Cîțu s-a aflat într-o vizită la Sibiu, unde a discutat cu mai mulți angajatori din zonă, despre cele mai important probleme cu care companiile se confruntă. La finalul întrunirii, șeful Executivului a dat asigurări că nu vor crește taxele în România și nici nu vor fi introduse unele noi.

„În România vor intra 77 de miliarde de euro până în 2027. Noi pregătim terenul pentru acești bani, dar aceste fonduri vor fi implementate cu ajutorul sectorului privat. E nevoie ca fiecare companie din România să se pregătească, să știe că urmează să vină acești bani, să-și dezvolte capacitatea de producție.

Mesajul este clar și am precizat acest lucru încă din primul moment în care am preluat atât ministerul Finanțelor, cât și mandatul de premier în decembrie 2020, că nu creștem taxele, nu introducem taxe noi. Acest lucru rămâne, ca să fie foarte clar. Țin foarte mult la predictibilitate”, a precizat Florin Cîțu.

Premierul a reafirmat că în perioada următoare sunt două obiective foarte clare pentru România: investiții și reformă.

„Investițiile le facem din PNRR (29,2 mld euro) și fonduri europene (46 mld. Euro) și, bineînțeles, un buget minim de investiții de la bugetul de stat, din fiecare an de cel puțin 60 de miliarde de lei. Acestea sunt sumele despre discutăm în perioada următoare, a mai declarat Florin Cîțu.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus