Stiri de ultima ora

Florin Cîţu: La 10 luni, deficitul bugetar creşte peste 2,6%

Florin Cîţu: La 10 luni, deficitul bugetar creşte peste 2,6%
Economic
Deficitul bugetar va continua să crească şi la 10 luni, depăşind nivelul de 2,6%, situaţia fiind îngrijorătoare şi confirmând ”cele mai mari temeri ale noastre”, a spus, miercuri, noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu.

06.11.2019 - 16:44

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele 9 luni cu un deficit de 26,97 miliarde lei (5,67 miliarde euro), 2,6% din Produsul Intern Brut (PIB), cu 60,5% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care cheltuielile de personal au crescut cu 20,2%, arată datele publicate, recent, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Situaţia este îngrijorătoare, mai ales că deficitul bugetar continuă să crească, potrivit lui Cîţu, citat de News.ro.

”Creşterea deficitului bugetar este îngrijorătore. La 9 luni, este 2,6%. La 10 luni, deficitul creşte, este mai mare de 2,6%. Situaţia confirmă cele mai mari temeri ale noastre, exprimate în ultimii doi ani”, a spus Cîţu.

Ministrul a precizat că vor fi prezentate mai multe date săptămâna viitoare. La conferinţă a fost prezent şi premierul Ludovic Orban, care a subliniat că nu a fost îndeplinit planul la încasări.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus