Stiri de ultima ora

Finanțarea UE pentru M 6 Gara de Nord- Băneasa, la un pas de a fi pierdută

Finanțarea UE pentru M 6 Gara de Nord- Băneasa, la un pas de a fi pierdută
Economic
Ministerul Transporturilor, la un pas de a pierde o jumătate de miliard de euro finanțare europeană pentru M 6 Gara de Nord- Băneasa, potrivit  romania-actualitati.ro .

Eligibilitatea cheltuielilor pentru perioada de programare europeană 2014- 2020 se încheie în decembrie 2023

Ministerul Transporturilor prin Metrorex va pierde finanțarea europeană de o jumătate de miliard de euro dacă nu reușește să finalizeze Magistrala de Metrou M 6 Gara de Nord – Băneasa până în 2023 în condițiile în care contractul nici măcar nu este semnat.

Comisarul European pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira a răspuns la o solicitare a europarlamentarului Eugen Tomac că, eligibilitatea cheltuielilor pentru perioada de programare europeană 2014- 2020 se încheie în decembrie 2023 iar M 6 nu are nici acum contract semnat deși licitația este lansată încă din martie 2019. În comunicările către Comisie, la solicitarea finanțării, autoritățile române estimaseră începerea lucrărilor în iunie 2019, imposibil însă, din cauza contestațiilor ulterioare. Pentru primele șase stații ale M 6 Gara de Nord- Otopeni ( în total 12 stații), Uniunea Europeană a acordat în 2019 un grant de 517 milioane de euro.

România a pierdut deja 330 de milioane de euro, finanțare europeană, din cauza întârzierilor pentru contractul de modernizare a magistralei feroviare Brașov – Sighișoara, a anunțat, ieri, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus