Stiri de ultima ora

Ethereum urcă în timp ce bitcoin rămâne constant, în ciuda îndoielilor investitorilor mari

Ethereum urcă în timp ce bitcoin rămâne constant, în ciuda îndoielilor investitorilor mari
Economic

Ethereum a urcat cu peste 15% în ultima săptămână, în timp ce bitcoinul a evoluat pe la mijlocului intervalului dintre 30.000 şi 40.000 de dolari, sentimentul investitorilor faţă de criptoactive rămânând călduţ.

După luna mai, cea mai proastă lună înregistrată vreodată pentru bitcoin, preţurile celui mai mare criptoactiv din lume precum şi al ethereum au urcat de la minime, dar încă nu au revenit nici pe departe de maximele anterioare.

Cu toate acestea, precauţia rămâne cuvântul cheie pentru bitcoin, în special după vânzările determinate de restricţiile Chinei asupra tranzacţionării, precum şi de retragerile de profit. Deşi a urcat de la 34.000 de dolari la începutul săptămânii trecute pentru a atinge un maxim de peste 39.000 de dolari, bitcoin nu a reuşit să menţină acest nivel ajungând să se tranzacţioneze cu puţin sub 36.000 de dolari în această dimineaţă. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda unui val de ştiri pozitive, inclusiv faptul că El Salvador ar putea să îl adopte ca mijloc legal de plată.

Ethereum s-a descurcat mai bine, crescând de la sub 2.300 de dolari săptămâna trecută pentru a se tranzacţiona la 2.728 de dolari în această dimineaţă, deşi uşor în afara maximelor observate în weekend.

Investitorii profesionişti rămân îngrijoraţi de perspectivele pe termen scurt. O notă de la Goldman Sachs arată că în urma întâlnirilor cu 25 de directori de investiţii ai unor fonduri de hedging şi fonduri care caută investiţii subevaluate cu perspective de creştere, a reieşit că bitcoinul este activul cel mai puţin preferat pentru investiţii.

El Salvador pregăteşte o lege pentru a recunoaşte bitcoinul ca mijloc legal de plată

El Salvador ar putea deveni prima ţară din lume care să recunoască bitcoin ca mijloc legal de plată, conform propunerilor preşedintelui său.

Preşedintele Nayib Bukele a declarat într-un mesaj înregistrat la conferinţa Bitcoin 2021 de la Miami că această măsură va "genera locuri de muncă şi va contribui la includerea în sistem a mii de investitori din afara economiei formale".

El a spus că bitcoin ar putea fi "cel mai rapid mod de a transfera banii trimişi acasă din străinătate. El intenţionează să depună luna aceasta proiectul de lege spre aprobare congresului.

Dolarul SUA este moneda oficială actuală a naţiunii din America Centrală. Aproximativ un sfert dintre cetăţenii El Salvadorului locuiesc în SUA.

Preşedintele Bukele, care s-a menţinut la o popularitate de peste 90% de la preluarea mandatului în 2019, a adăugat că o mare parte din cei 6 miliarde de dolari trimişi acasă în fiecare an de către cetăţenii din El Salvador care locuiesc în străinătate sunt "pierduţi către intermediari".

Preşedintele, al cărui partid New Ideas are o super-majoritate în congres, a susţinut adoptarea bitcoinului ca o idee care ar putea ajuta El Salvador să progreseze.

"Prin utilizarea #Bitcoin, suma primită de peste un milion de familii cu venituri mici va creşte cu echivalentul a miliarde de dolari în fiecare an", a spus el.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus