Stiri de ultima ora

Erbicide sistemice care elimină eficient buruienile rezistente

Erbicide sistemice care elimină eficient buruienile rezistente
Economic
ZETROLA este un erbicid cu aplicare în postemergență folosit pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale și perene. Este rapid absorbit de frunzele buruienilor (în aproximativ o oră) și se translocă în toate punctele de creștere, inclusiv în rizomi. Astfel, după 1-2 zile de la aplicare buruienile își încetează creșterea și la 10-12 zile de la tratament întreaga plantă se usucă, rizomii se brunifică și, în final, putrezesc.

ZETROLA este un erbicid pe bază de Propaquizafop, substanță activă sistemică, care este absorbită rapid de frunze și translocată în interiorul plantei catre rădăcini, rizomi și stoloni.

Acţiunea erbicidă a produsului ZETROLA este cu atât mai rapidă cu cât buruienile sunt într-o fază mai tânără, iar condiţiile de vegetaţie sunt optime pentru creştere (umiditate suficientă, căldură, lumină). Produsul realizează o combatere excelentă a buruienilor problemă, mai ales a speciilor de Agropyron şi Sorghum.

Ploile care cad la cel puțin o oră după tratament nu afectează negativ eficacitatea produsului, datorită absorbției sale foliare rapide.

ERBISTAR este un erbicid sistemic cu rol în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene dintr-o gamă largă de culturi agricole. Substanța activă este translocată în toată planta, inclusiv în rădăcini și rizomi, buruienile tratate își încetează creșterea în câteva zile si după circa două săptămâni, mor.

Se recomandă folosirea ERBISTAR în culturile de floarea-soarelui, rapiță, soia, sfeclă de zahăr, cartofi, tomate, fasole, mazăre, lucernă și arbuști fructiferi.

Principalele buruieni sensibile la tratamentul cu ERBISTAR sunt: Mohorul, Iarba bărboasă, Costreiul din semințe, Meișorul, Costrei din rizomi, Mohorul galben, Ovăzul sălbatic și Pirul târâtor.

Intensitatea și rapiditatea efectului asupra buruienilor sunt determinate de doza aplicată, talia buruienilor şi, în mod special, de condiţiile climatice (umiditate, temperatură) înainte şi după tratament.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus