Stiri de ultima ora

Elon Musk, hotărât să înceapă o colonie de un milion de oameni pe Marte | Romania Libera

Elon Musk, hotărât să înceapă o colonie de un milion de oameni pe Marte | Romania Libera
Economic
Presa străină anunță că și-a vândut și ultima casă din California înainte de a începe colonia Marte

Actualizat: 15.06.2021 - 00:04

„Este un loc special”, spun SpaceX și fondatorul Tesla despre casa sa din Bay Area.

Elon Musk spune că intenționează să-și vândă ultima casă rămasă în California, după ce a promis că își va vinde toate bunurile pentru a finanța o colonie de pe Marte.

Fondatorul Tesla a scris pe Twitter duminică târziu: „Am decis să vând ultima mea casă rămasă. Trebuie să meargă [casa] la o familie numeroasă care va locui acolo. Este un loc special ".

Miliardarul tehnologic a promis în mai 2020 să vândă toate bunurile fizice și să „nu dețină nicio casă” înainte de a lansa o colonie pe Marte până în 2050.

Casa, situată în zona golfului din San Francisco, fusese închiriată de Musk pentru „evenimente” înainte de anunțul de duminică.

„Da, [mi-am vândut casele, cu excepția uneia din Bay Area, închiriată pentru evenimente”, a scris pe Twitter fondatorul Tesla miercuri. „Lucrând la energie durabilă pentru Pământ cu Tesla și protejând viitorul conștiinței, făcând viața multiplanetară cu SpaceX.”

De asemenea, el a scris pe Twitter că a plătit încă impozite în California, după ce s-a mutat în Texas în ianuarie din cauza gestionării de către stat a Covid.

Tweet-ul său a urmat criticilor sale pentru că nu ar fi plătit aproape nici un impozit federal pe venit în câțiva ani și doar 455 milioane de dolari (322 milioane de lire sterline) în impozite din 2014 până în 2018, conform raportului ProPublica.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că bogăția lui Musk a crescut cu peste 14 miliarde de dolari (9,2 miliarde de lire sterline).
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus