Stiri de ultima ora

Elon Musk a dansat pe scena in noua fabrica Tesla din China

Elon Musk a dansat pe scena in noua fabrica Tesla din China
Economic
Elon Musk, 48 de ani, a dansat pe scena in noua fabrica Tesla din China, in timpul unui eveniment de predare a primelor masini Model 3. Musk a vorbit despre planurile anuntate anterior pentru a produce SUV-ul Model Y in China.

"In cele din urma, Model Y va avea mai multa cerere decat probabil toate celelalte masini Tesla impreuna", a spus optimist Musk, reiterand o predictie facuta in ultimul anunt al companiei, scrie Bloomberg .

El a spus ca Tesla va dezvalui in viitor mai multe informatii despre tehnologiile avansate de fabricatie pe care compania le aplica Model Y.

WATCH: @elonmusk celebrated a major milestone for Tesla in China with a memorable dance routine. More via @business https://t.co/DA92zoh8ZR pic.twitter.com/Uuh3MeQxfb

— QuickTake by Bloomberg (@QuickTake) January 7, 2020

Actiunile Tesla au crescut cu 3,9% pentru a inchide marti la un record de 469,06 dolari. Capitalizarea Tesla se apropie de General Motors Co. si Ford Motor Co..

Lansarea livrarilor Model 3 catre clientii locali marcheaza un pas major pentru Musk. Productia locala permite Tesla sa scada preturile masinii, apropiindu-se de modelele producatorilor chinezi NIO Inc. si Xpeng Motors.

Musk a mai spus ca Tesla intentioneaza sa deschida un centru de proiectare si inginerie in China, astfel incat in ​​cele din urma sa poata dezvolta o masina noua acolo. Uzina din China produce deja 1.000 de automobile pe saptamana si isi propune sa dubleze aceasta cifra in anul urmator. Compania intentioneaza sa ridice productia la 150.000 de modele, aproximativ 3.000 de masini pe saptamana, cand se finalizeaza prima faza a fabricii.

Tesla intentioneaza sa creasca capacitatea de productie pana la 500.000 de unitati dupa urmatoarea faza, desi nu este clar cand va fi aceasta.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus