Stiri de ultima ora

Eliminarea completă a restricţiilor anti-Covid ar putea fi amânată în Marea Britanie din cauza răspândirii variantei indiene

Eliminarea completă a restricţiilor anti-Covid ar putea fi amânată în Marea Britanie din cauza răspândirii variantei indiene
Economic
Răspândirea cu viteză a aşa-zisei variante Delta a coronavirusului, descoperită prima oară în India, ar putea încheia prematur planul de relaxare totală a restricţiilor anunţat anterior de guvernul de la Londra pentru data de 21 iunie, conform Politico, informează Digi24.

Numărul mare de cazuri noi din ultimele zile a pus la îndoială posibilitatea ca guvernul britanic să meargă înainte cu relaxările planificate - în 21 iunie planul era de eliminare a tuturor restricţiilor anti-pandemice.

Aşa-zisa variantă Delta, care pare că se răspândeşte chiar mai repede decât celelalte mutaţii ale virusului, a devenit varianta dominată a coronavirusului în Marea Britanie şi este responsabilă pentru creşterea cu rapiditate a numărului de cazuri din ultimele zile.

Pentru a gestiona această situaţie, autorităţile britanice îşi fac planuri de contingenţă care prevăd posibilitatea amânării ultimei faze a relaxării din 21 iuni până în 5 iulie, conform presei din Regat. O amânare de două săptămâni ar permite vaccinarea şi mai multor persoane cu schema completă ceea ce ar mări rezistenţa populaţiei la această variantă, descoperită iniţial în India.

"Este mult prea devreme să luăm o decizie finală", a spus ministrul sănătăţii britanic, Matt Hancock, precizând că guvernul încă are în vedere relaxările pentru data de 21 iunie.

Recent, agenţia naţională de statistică din UK a spus că noile date arată o creştere a nivelului de infectări din Anglia cu 75% în ultima săptămână a lunii mai. Totuşi, premierul britanic, Boris Johnson, s-a ferit să vorbească de amânarea relaxărilor finale dar a vorbit de o "redeschidere prudentă".

În ciuda creşterii numărului de cazuri noi, numărul deceselor rămâne scăzut în ultima perioada, în contextul în care circa 75% dintre adulţii britanici au fost imunizaţi cu cel puţin o doză de vaccin anti-Covid. Puţin peste o jumătate dintre adulţi sunt vaccinaţi cu schema completă.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus