Stiri de ultima ora

Elena Udrea face o ultimă mutare! Cum vrea să-și obțină libertatea

Elena Udrea face o ultimă mutare! Cum vrea să-și obțină libertatea
Economic
Elena Udrea face o nouă mutare, după ce, vineri, magistrații de la Sala Constitucional, Curtea Supremă din Costa Rica, au respins al doilea recurs formulat de apărătorii Elenei Udrea, fost ministru al Turismului, și ai Alinei Bica, fostă șefă a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Ultima ora

Avocaţii celor două au făcut, joi, o nouă mutare. Aceştia au demarat un al treilea recurs joi, 15 noiembrie, invocând decizia Curţii Constituţionale a României privind completurile de cinci judecători şi prin care se demonstrează că sentinţele din 2014 încoace se pot modifica.

Potrivit bugetul.ro , avocaţii Elenei Udrea şi ai Alinei Bica au prezentat un al treilea habeas corpus în faţa judecătorilor de la Sala Constitucional, în care susţin că sentinţa care a stat la baza solicitării extrădării a fost anulată în România şi solicită eliberarea celor două femei.

Documentele depuse de apărători urmează să fie analizate de magistraţii de la Instanţa Supremă costaricană, informează site-ul jurnalistei Amelia Rueda.

Și avocatul din România al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a vorbit despre acest subiect. El susţine că a transmis documente din dosarul de aici, pentru a sprijini demersurile de acolo.

„Eu nu ştiu nimic în legătură cu vreo vizită a avocaţilor din Costa Rica în România. Avocaţii din Costa Rica n-aveau cum să ridice din România decizia Curţii Constituţionale, ci doar comunicatul care a fost transmis de Curtea Constituţională privitor la minuta deciziei. Că va fi utilizată această minută în apărarea ei, în Costa Rica, este firesc să fie aşa. Sigur că decizia Curţii, la final, va fi aceasta. Pe noi ne interesează în amănunt şi motivarea deciziei Curţii Constituţionale, pentru că aşa putem să apreciem şi să înţelegem asupra modului în care vom acţiona în continuare în justiţia din România. De acţiunile din Costa Rica nu mă ocup eu. N-am făcut altceva decât să sprijin demersurile de acolo, prin transmiterea unor documente din dosar, documente care există la dosarul de condamnare”, a declarat Veronel Rădulescu.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus