Stiri de ultima ora

Economia României a crescut cu 4,2% față de perioada similară a anului trecut și a rămas la același nivel față de trimestrul IV

Economia României a crescut cu 4,2% față de perioada similară a anului trecut și a rămas la același nivel față de trimestrul IV
Economic
In trimestrul I 2018, comparativ cu trimestrul anterior, Produsului intern brut s-a menţinut la acelaşi nivel, conform datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică.

Ultima ora

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2017 Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,2%.

Anul trecut, avansul economiei a atins nivelul de vârf pentru majoritatea ţărilor, în special datorită majorării consumului. Dar nu cred că asta va ajuta şi în viitor - a fost un motor puternic al creşterii economiei româneşti, dar chiar şi acolo a încetinit considerabil anul acesta, în timp ce în alte ţări datele fiscale nu sugerează o relaxare fiscală semnificativă , a apreciat Zoltan Arokszallasi, analist la Erste Bank Ungaria.

Boom-ul consumului gospodăriilor, sprijinit de reducerile de taxe şi de majorarea salariilor, se atenuează gradual, iar cea mai rapidă inflaţie din ultimii cinci ani a determinat deja trei majorări ale ratei dobânzii. Deşi sunt estimate noi creşteri ale costurilor de împrumut, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a afirmat săptămâna trecută că instituţia nu va majora prea mult dobânda pentru a evita o frânare a creşterii.
capital.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus