Stiri de ultima ora

DUPA NUMIREA IN FUNCTIA DE PROCUROR-SEF LA PARCHETUL EUROPEAN: CSM a aprobat eliberarea din funcţia de procuror a Laurei Codruţa Kovesi

DUPA NUMIREA IN FUNCTIA DE PROCUROR-SEF LA PARCHETUL EUROPEAN:  CSM a aprobat eliberarea din funcţia de procuror a Laurei Codruţa Kovesi
Economic
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marţi, eliberarea din funcţia de procuror a Laurei Codruţa Kovesi, după numirea în funcţia de procuror-şef la Parchetul European. Totodată, CSM a aprobat cererea ei privind rezervarea postului de la DIICOT Sibiu unde este încadrată, informează News.ro.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie a doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Sibiu, ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror-şef european al EPPO, începând cu data de 31.10.2019", a transmis, marţi, CSM.

De asemenea, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât rezervarea postului de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Sibiu, post pe care îl ocupă în prezent Laura Codruţa Kovesi.

Decizia privind numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european a fost semnată miercuri de preşedintele Parlamentului European David Sassoli şi de către ministrul finlandez al Afacerilor Europene Tytti Tuppurainen.

Parlamentul European a confirmat numirea lui Kovesi în funcţie în 16 octombrie, după ce, în 14 octombrie, şi Consiliul UE a făcut acelaşi lucru. La sfârşitul lui septembrie, cele două instituţii au ajuns la un acord pe tema numirii procurorului - şef european, potrivit sursei citate.

"Prioritatea Consiliului este ca Parchetul European să fie funcţional până în noiembrie 2020. În acest sens, numirea procurorului şef european devine urgentă. Dna Kövesi, ca prima ocupană a acestui post, va avea sarcina de a crea EPPO de la zero. Misiunea pe parcursul celor şapte ani de mandat va consta în special în construirea structurii administrative şi operaţionale a biroului şi în stabilirea unor bune relaţii de lucru cu autorităţile judiciare naţionale. Consiliul va continua să monitorizeze înfiinţarea biroului pentru a ne asigura că avem un EPPO eficient, care va deveni piatra de temelie a luptei noastre împotriva fraudei şi corupţiei vizând banii UE", a declarat atunci Anna-Maja Henriksson, ministrul Justiţiei, din partea preşedinţiei finlandeze a Consiliului.
www.bursa.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus