Stiri de ultima ora

Digi Mobil 5G Smart e disponibil în Bucureşti. Ce alte oraşe urmează

Digi Mobil 5G Smart e disponibil în Bucureşti. Ce alte oraşe urmează
Economic
În cadrul unui eveniment organizat în Centrul Vechi al Bucureştiului, cea mai aglomerată zonă a Capitalei României, operatorul de comunicaţii electronice a oferit jurnaliştilor şi reprezentanţilor autorităţilor ocazia de a testa facilităţile noii tehnologii. 

Demonstraţia, realizată în condiţii reale de utilizare a reţelei şi a telefoanelor mobile Xiaomi Mi Mix 3 5G, a fost posibilă cu sprijinul partenerilor de la Ericsson, furnizorii primelor staţii de emisie 5G din reţeaua Digi Mobil, şi al Xiaomi. DIGI a realizat cu succes teste şi cu echipamentele de reţea Huawei (ale cărui terminale au fost, de asemenea, testate), primele urmând să fie puse în funcţiune pentru uz comercial săptămâna viitoare. Ulterior, vor fi testate şi instalate şi echipamentele partenerului Nokia. 

”România este acum pe harta mondială a tehnologiei de ultimă oră 5G disponibile «live», în teren. Aceasta este o veste bună pentru clienţii Digi Mobil, care, prin intermediul primelor staţii de bază, vor avea chiar de azi acces la servicii de date mobile cu viteze 5G şi latenţă mică. Este încă un pas important făcut de compania noastră spre viitorul convergent al comunicaţiilor, după testul pe platforma prototip 5G realizat acum un an.

În următoarele săptămâni, primele staţii de bază din reţeaua Digi Mobil 5G Smart vor deveni active şi în alte localităţi: Constanţa şi Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca şi Iaşi. Din septembrie, se vor extinde serviciile şi în Sinaia, Buşteni, Predeal, Poiana Braşov, Braşov, Timişoara, Craiova şi Sibiu. Se vor utiliza echipamente de la principalii furnizori de tehnologie pentru reţele de telefonie mobilă: Ericsson, Huawei, Nokia. 

Investiţiile prognozate pentru dezvoltarea reţelei vor fi graduale, urmărind şi ritmul de adopţie a noilor terminale 5G, pe măsură ce acestea vor fi disponibile pentru utilizatori şi vor acoperi toată gama de preţuri. 

Tot de azi, clienţii pot lansa pre-comenzi, pe site-ul digiromania.ro, pentru achiziţionarea celor două terminale compatibile cu tehnologiile 5G, VoLTE şi VoWiFi: Xiaomi Mi Mix 3 5G şi Huawei Mate 20x 5G. Detalii tehnice despre telefoane şi preţurile la care pot fi achiziţionate sunt disponibile pe site-ul digiromania.ro.  

Fără a fi avut o moştenire tehnologică 2G, reţeaua 3G Digi Mobil acoperă, în prezent, 99,5% din populaţia României, iar reţeaua 4G, 75 % din populaţie. Digi Mobil s-a poziţionat pe piaţa locală ca un competitor dinamic şi atractiv, atât graţie raportului imbatabil calitate-preţ, cât şi prin instrumentele de finanţare a achiziţiilor de terminale.

Aceste avantaje competitive l-au transformat în liderul portabilităţii în segmentul telefoniei mobile, poziţie deţinută constant, în cei peste 10 ani de existenţă a serviciului de portabilitate în România. La finalul anului 2018, compania mamă a RCS & RDS, Digi Communications N.V., anunţa că operatorul de comunicaţii electronice are peste 3,4 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU) în segmentul serviciilor de telefonie şi date mobile, pe principala sa piaţă, România.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus