Stiri de ultima ora

Decizie de ultimă oră la APIA! Adrian Pintea: Plata sprijinului cuplat vegetal – mai devreme!

Decizie de ultimă oră la APIA! Adrian Pintea: Plata sprijinului cuplat vegetal – mai devreme!
Economic
Decizie pentru fermieri luată de șeful APIA. Autorizarea pentru o schemă importantă așteptată de producătorii agricoli va începe cu circa două săptămâni mai devreme plățile pentru agricultori demarând joi, 6 mai în loc de 16 mai. Este vorba despre Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) pentru care Guvernul a aprobat în ședința din 28 aprilie suma de 87.097.030 de euro (în echivalent 424.380.279 de lei).

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a decis împreună cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, să demareze mai devreme o plată programată după data de 16 mai, , după ce pe 15 mai expira termenul până la care agricultorii care cultivă cartofi de sămânță și hamei pot duce documentele care vin în completarea cererii unice depusă în Campania 2020 pentru Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV).

”Am făcut o verificare cu colegii din țară pentru a găsi o soluție să demarăm plățile mai devreme. S-a realizat o centralizare și am constat că fermierii care au solicitat sprijin cuplat au prezentat documentele justificative, așa că am decis să fim alături de agricultori și să începem mai repede autorizările la plată, având în vedere că sumele au fost deja aprobate în ședință de Guvern și publicate în Monitorul Oficial încă de pe 28 aprilie. Așadar vestea bună pentru fermieri este că începând de joi, 6 mai, dăm drumul la plățile pentru Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV)”, a anunțat șeful APIA pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO”.

Numărul estimat de beneficiari care îndeplinesc condițiile de eligibilitate este de 46.000 fermieri.

Plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se fac în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 323 din 01 octombrie 2020.

Pe  Instagram-ul Agrointeligența  găsiți imaginile momentului din agricultură!
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus