Stiri de ultima ora

Deaconu (Curtea de Arbitraj Comercial Internațional): Dezvoltarea economică a unei țări are nevoie de rezolvarea eficientă a conflictelor

Deaconu (Curtea de Arbitraj Comercial Internațional): Dezvoltarea economică a unei țări are nevoie de rezolvarea eficientă a conflictelor
Economic
Dezvoltarea economică a unei țări are nevoie de rezolvarea eficientă, rapidă, a eventualelor conflicte care apar între oamenii de afaceri, a declarat, marți, Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, într-o conferință de specialitate.

Dezvoltarea economică a unei țări are nevoie de rezolvarea eficientă, rapidă, a eventualelor conflicte care apar între oamenii de business sau în domeniul business-ului. Relațiile economice sunt motorul economiei naționale, iar noua conducere a Camerei de Comerț dorește o revigorare a arbitrajului și cred că în noua sa structură are toate șansele să obțină rezultate pozitive. Provocările din ultimii ani cu care s-a confruntat România au fost de natură să scadă încrederea mediului economic, mediului de afaceri în arbitraj dar sperăm ca în cel mai scurt timp să revigorăm arbitrajul și să arătăm că rămâne în continuare o modalitate eficientă, rapidă de soluționare a posibilelor conflicte sau divergențe din cadrul mediului economic , a spus Deaconu.

El a precizat că arbitrajul rămâne o modalitate alternativă de soluționare a litigiilor comerciale.

Integritatea este un cuvânt cheie pentru arbitri pentru că aceia care fac arbitraj trebuie să fie oameni integri. Trebuie să nu se lase în niciun fel afectați de către o parte sau alta. Arbitrajul rămâne o modalitate alternativă de soluționare a litigiilor comerciale , a mai afirmat președintele președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional.

Camera de Comerț și Industrie a României a organizat marți conferința internațională "Arbitration in Eastern Europe. Trend and Developments . Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR oferă arbitraj, consultanță procedurală, cooperare internațională, studii și cercetare în domeniul arbitrajului, cooperare internă în cadrul sistemului arbitral cameral român. Aceasta are în structura sa 69 de arbitri români înscriși pe o Listă a arbitrilor și dispune de o Listă de arbitri străini cuprinzând 50 de persoane.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus