Stiri de ultima ora

Cum se elimină îmburuienarea puternică din culturile de cereale păioase

Cum se elimină îmburuienarea puternică din culturile de cereale păioase
Economic
Înființările de culturi noi pe terenuri nelucrate mai mulți ani la rând, dau multe bătăi de cap fermierilor. Unul din principalele aspecte la care trebuie să fie atenți fermierii care încep cultivarea unui astfel de teren este îmburuienarea, iar folosirea unor erbicide potrivite le poate ușura însă foarte mult efortul.

Dan Cocoș, fermier în județul Dâmbovița, a trecut printr-o astfel de situație, după ce a preluat în urmă cu aproximativ 2 ani mai multe terenuri necultivate, cu o rezervă considerabilă de buruieni. Conștientizând problemele ce urmau să apară, domnul Dan Cocoș a căutat un erbicid cu spectru larg, care să combată în special buruienile problemă pe acele terenuri și anume: pălămida (Cirsium arvense) și loboda albă (Chenopodium album). Erbicidul Granstar® Super, de la FMC, a fost soluția salvatoare.

Erbicidul Granstar® Super: • substanțe active: tifensulfuron-metil 25% + tribenuron-metil 25% • este absorbit prin frunze, dar și prin rădăcini • doză de utilizare: 40 g / ha postemergent

“Granstar® Super a avut un efect foarte bun și am reușit să limităm extinderea buruienilor, să curățăm terenurile, pentru că am preluat niște terenuri foarte îmburuienate și la momentul ăsta pot spune că suntem pe calea cea bună și reușim să diminuăm foarte mult rezerva de semințe și de buruieni din sol”, a explicat Dan Cocoș.
agrointel.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus