Stiri de ultima ora

Cum ne pregătim pentru cumpărăturile de Paşte în timpul pandemiei. Sfaturi practice de prevenţie a răspândirii coronavirusului

Cum ne pregătim pentru cumpărăturile de Paşte în timpul pandemiei. Sfaturi practice de prevenţie a răspândirii coronavirusului
Economic
Odată cu apropierea Paştelui ortodox, tot mai mulţi dintre noi ne pregătim să mergem la cumpărături pentru masa din noaptea de Înviere.

Anul acesta trebuie să adaptăm obiceiurile pascale măsurilor de prevenţie împotriva răspândirii noului coronavirus impuse de lege, pentru a evita pe cât posibil contaminarea, arată un ghid pus la punct de Docbook , prima aplicaţie din România pentru programări la medic prin intermediul spaţiului virtual. 

1. Dacă faci parte din categoria celor vulnerabili, evită să ieşi la cumpărături. Apelează la cineva care te poate ajuta şi nu ieşi din casă.

2. Dezinfectează-te pe mâini înainte să intri în magazin şi după ce ieşi din magazin.

3. În magazin menţine distanţa de minim doi metri faţă de ceilalţi.

4. Evită să petreci mult timp la cumpărături, să atingi alimentele şi suprafeţele.

5. Nu îţi atinge gura, nasul sau ochii.

6. Evită contactul cu banii şi plăteşte cu cardul dacă ai această posibilitate.

7. Când intri în casă, dezinfectează la intrare talpa încălţărilor cu o cârpă îmbibată în clor sau spirt.

8. Schimbă-te în hainele de casă, lasă hainele de stradă într-un anumit loc sau scoate-le la aer, iar apoi spală-te pe mâini.

9. Dezinfectează cumpărăturile cu serveţele anti-bacteriene. Alimentele perisabile pe care nu le poţi dezinfecta lasă-le într-un loc timp de 48 de ore.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus